-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telekomunikacijų milžinė „AT&T Inc.“ perka „Time Warner“ už 85,4 mlrd. dolerių

Jungtinių Valstijų telekomunikacijų bendrovė „AT&T Inc.“ susitarė dėl vienos iš pasaulinių pramogų pramonės lyderių, bendrovės „Time Warner“ įsigijimo už 85,4 mlrd. JAV dolerių.
„AT&T Inc.“  parduotuvė Niujorke
„AT&T Inc.“ parduotuvė Niujorke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kompanijai „Time Warner“ priklauso televizijos kanalai TNT, HBO ir CNN bei kino studija „Warner Bros“.

Šiam sandoriui savaitgalį pritarė abiejų korporacijų direktorių tarybos.

Šiam sandoriui savaitgalį pritarė abiejų korporacijų direktorių tarybos. Remiantis juo, bus sujungti „AT&T Inc.“ platinimo kanalai bei „Time Warner“ turinys. Šiuo metu „AT&T Inc.“ yra antra pagal dydį JAV mobiliojo ryšio bendrovė.

„Išskirtinis turinys visuomet laimi. Taip buvo kino ekranuose, taip yra televizijoje, taip yra ir mobiliųjų telefonų ekranuose. Mes valdysime geriausią pasaulyje išskirtinį turinį ir tinklus, kuriais jis pasieks bet kurį ekraną, – sakė „AT&T Inc.“ vadovas Randallas L. Stephensonas. – Mes norime suteikti savo klientams unikalų pasirinkimą, kokybę ir patirtį, kurie nulems žiniasklaidos ir komunikacijų ateitį.“

Pirkdama „Time Warner“ „AT&T Inc.“ tikisi užsitikrinti naujų augimo galimybių už savo tradicinio verslo ribų, ypač atsižvelgiant į tai, kad mobiliojo ryšio verslo plėtros tempai lėtėja. Tokių internetinių paslaugų, kaip „Netflix“ ir „YouTube“ plėtra didina konkurenciją tradicinėms elektroninėms žiniasklaidos priemonėms ir turinio kūrėjams, mažina jų reklamos pajamas, riboja auditorijos augimą bei skatina ieškoti partnerių sėkmingai kovai su konkurentais.

„AT&T Inc.“ už vieną „Time Warner“ akciją mokės 107,50 JAV dolerio ir mokės perpus savo akcijomis ir grynaisiais pinigais. Sandoriui dar turi pritarti rinkos priežiūros institucijos. Jį planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

„Time Warner“ rinkos vertė iki pranešimo apie sandorį siekė 68 mlrd.JAV dolerių, o „AT&T Inc.“ – 233 mlrd. JAV dolerių.

Verta paminėti, kad prieš kelis mėnesius „Time Warner“ įsigijimu domėjosi JAV technologių milžinė „Apple“. Tačiau derybos neperžengė pradinės stadijos, pranešė „The Wall Street Journal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius