Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telia“ antradienį išjungia 3G ryšį, dažnius naudos daiktų internetui

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ antradienį visoje Lietuvoje galutinai išjungia 3G ryšį, o jo dažnius planuoja naudoti ir daiktų internetui skaitmenizuojant gatvės šviestuvus, požemines aikšteles bei kuriant dar technologiškai pažangesnius dėvimus įrenginius.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak „Telia“ technologijų vadovo Andriaus Šemeškevičiaus, trečios kartos tinklui galima padėkoti už internetą telefone, tarptinklinį ryšį ir programėlių ekosistemos pradžią.

„Be 3G nebūtų mobiliojo ryšio, kokį jį mes turime šiandien. Tačiau per beveik 17 metų Lietuvoje 3G darbą atliko ir šiandien mums geriausiai gali pasitarnauti vieninteliu būdu – atlaisvindamas ribotą ryšio spektrą pažangesnėms ryšio ir daiktų interneto technologijoms“, – BNS teigė „Telia“ technologijų vadovas.

Anot A.Šemeškevičiaus, „Telia“ 3G ryšiui naudotas 900 ir 2,1 tūkst. megahercų (MHz) dažnių juostose toliau plėtos 4G ir 5G ryšį bei „Telia“ tinkle diegiamą daiktų interneto (IoT) technologiją.

„Telia“ technologijų vadovo teigimu, bendrovė 3G išjungimui pradėjo ruoštis prieš trejus metus. Aktyvūs darbai prasidėjo nuo rytinių Lietuvos rajonų dar šių metų kovą, o vėliau tęsėsi per Aukštaitiją ir Žemaitiją vakarinės dalies link, aplenkdama tik didžiuosius miestus – Panevėžį, Šiaulius, Kauną. Rudenį 3G buvo išjungtas Suvalkijoje ir Dzūkijoje.

„Paskutinė 3G stotis „Telia“ tinkle yra išjungiama šiandien, antradienį, Vilniuje“, – sakė A.Šemeškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius