Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telia Lietuvos“ pajamos pernai augo 3,1 proc. iki 388,3 mln. eurų

Telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ 2019 metais uždirbo 388,3 mln. eurų pajamų – 3,1 proc. daugiau nei 2018 metais. Bendrovės pelnas buvo beveik toks pat kaip prieš metus ir siekė 54,7 mln. eurų.
„Telia“
Telia / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 „Telia“

Pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) per metus padidėjo 1,8 proc. iki 131 mln. eurų, pranešė įmonė.

„Telia“ vadovo Dano Strombergo teigimu, geriau subalansuota veikla lėmė didesnius pelningumo rodiklius.

„Sėkmingas paskutinysis ketvirtis ne tik gerino praėjusių metų rezultatą, bet ir leido kompensuoti pajamų iš fiksuotos namų telefonijos mažėjimą. Dviženkliai televizijos, IT ir įrangos pardavimų augimai, 10 tūkst. naujų reguliaraus mokėjimo mobiliojo ryšio paslaugos klientų rodo, kad mūsų dėmesys žmonių poreikiams pasiteisino lygiai taip pat, kaip ir sąnaudų mažinimo iniciatyvos“, – pranešime sakė D. Strombergas.

„Telia Lietuvos“ pajamos paskutinį praėjusių metų ketvirtį padidėjo 10,5 proc. iki 107 mln. eurų. Ketvirčio pelnas, palyginti su paskutiniais trimis 2018 metų mėnesiais, augo 25,6 proc. ir siekė 17 mln. eurų, EBITDA – 4,6 proc. iki 34,6 mln. eurų.

Bendrovės teigimu, labiausiai – 18,1 proc. – augo TV paslaugų pardavimai. Įrangos pardavimai augo 13,5 proc., IT paslaugos – 11 proc., o mažmeninių mobiliojo ryšio paslaugų pardavimų augimas siekė 5,7 procento.

Šviesolaidinio interneto vartotojų skaičius per metus augo 6,5 proc. iki 295 tūkst., išmaniosios televizijos (IPTV) vartotojų skaičius kilo 6,1 proc. iki 244 tūkst., o mobiliųjų ir namų paslaugų vertes apjungiančios „Telia1“ vartotojų skaičius beveik padvigubėjo iki 60 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius