Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telia“ susimokės 965 mln. JAV dolerių už „uzbekiškąją bylą“

Skandinavijos telekomunikacijų bendrovė „Telia Company“ sutiko sumokėti 965 mln. JAV dolerių baudą, kad sureguliuotų pretenzijas Jungtinėse Valstijose ir Nyderlanduose dėl korupcinio skandalo Uzbekistane, pranešė JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC).
„Telia“
„Telia“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš minėtos sumos 457 mln. JAV dolerių kompanija sumokės pagal SEC sprendimą, o 508 mln. JAV dolerių – pagal JAV teisingumo departamento reikalavimus.

„Telia“ ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai skelbia, kad iš bendros 965 mln. JAV dolerių ribos mokėjimai bus atlikti SEC, JAV teisingumo departamentui ir Nyderlandų prokuratūrai. Šis susitarimas buvo pasiektas per gruodį prasidėjusias konsultacijas, pažymima pranešime.

„Telia“ savo veiklos ataskaitoje anksčiau skelbė, kad atsidėjo 1 mlrd. JAV dolerių galimoms išmokoms pagal „uzbekiškąją bylą“.

„Telia“, kuri tuo metu dar vadinosi „ TeliaSonera“, į Uzbekistano rinką įžengė 2007 metais, įsigydamas 100 proc. „Coscom“, dirbančios su „Ucell“ prekės ženklu, akcijų. Kaip nurodoma SEC pranešime, tuo metu kompanija vietos valdžiai sumokėjo kyšių už 330 mln. JAV dolerių. Pinigai buvo pervesti per fiktyvią įmonę, kurią kontroliavo buvusio Uzbekistano prezidento šeimos nariai. Mokėjimai buvo atlikti neva už konsultacijas ir lobistines paslaugas.

2015 metų pabaigoje „Telia“ paskelbė nusprendusi pasitraukti iš „Eurazijos“ regiono, apimančio Kazachstaną, Tadžikistaną, Azerbaidžaną, Gruziją, Moldovą bei Uzbekistaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius