Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teltonika“, „SoliTek“ ir „Oxipit“ praneš apie bendrus projektus su Taivanu

Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupė „Teltonika IoT Group“, aukštųjų technologijų grupės „Global BOD Group“ saulės modulių gamintoja „SoliTek“ ir biotechnologijų startuolis „Oxipit“ trečiadienį praneš apie būsimus bendrus projektus su Taivanu.
Arvydas Paukštys
Arvydas Paukštys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Teltonika IoT Group“ atstovas Tadas Markevičius BNS patvirtino, kad Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutas bendram su „Teltonika“ projektui skirs apie 10 mln. eurų. Tai bus iki šiol didžiausia Taivano investicija Lietuvoje.

„Teltonikos“ įkūrėjas ir prezidentas Arvydas Paukštys BNS anksčiau sakė, kad įmonė su taivaniečiais planuoja pasirašyti 2,5 metų sutartį dėl puslaidininkių lustų technologijų įsigijimo ir naudojimo.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija gruodį pasirašė sutartį su „Teltonikos“ grupe, kur iki 2029 metų sostinėje šalia Liepkalnio gatvės 14-kos hektarų teritorijoje įsikurs „Teltonika High-Tech Hill“ antro etapo technologijų parkas. Bendrovė čia investuos 96 mln. eurų ir sukurs 700 darbo vietų.

„SoliTek“ vadovas Julius Sakalauskas praėjusią savaitę BNS teigė, kad trečiadienį įmonė pasirašys susitarimą su viena iš Taivano įstaigų, tačiau, pasak jo, daugiau detalių bus paskelbta per pristatymo renginį.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė praėjusią savaitę sakė, kad medicinos sritis, lazeriai bei biotechnologijos yra viena Lietuvos vizitinių kortelių ir šios kompanijos „yra labai arti susitarimo“.

Vilniuje praėjusią savaitę viešėjusi Taivano skaitmeninių reikalų ministrė Audrey Tang sakė, kad vertinant galimas investicijas Lietuvoje svarstoma ne viena sritis – nuo aukštųjų technologijų iki biomedicinos, IT sektoriaus, skaitmeninių paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius