Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teo LT“ ieško naujo biuro, sklypą Lvovo gatvėje svarsto parduoti

Švedijos telekomunikacijų bendrovės „TeliaSonera“ valdoma integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų bendrovė „TeoLT“, antradienį paskelbusi apie mobiliojo ryšio operatorės „Omnitel“ įsigijimą, ieško naujų biuro patalpų Vilniuje.
Teo
Teo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Sklypas „Telia“

„Nekilnojamo turto plėtotojams esame išsiuntę užklausas dėl naujų biuro patalpų, šiuo metu vertiname gautus pasiūlymus ir iki metų pabaigos tikimės susitarti. Kuriant naują verslą su „Omnitel“, naujai komandai reikės didesnių patalpų nei dabar turimos abiejų įmonių administracinės patalpos“, – BNS sakė „Teo LT“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas.

Daugiau detalių apie biuro patalpų paiešką jis neatskleidė.

BNS žiniomis, „Teo LT“ plėtotojams nurodo ieškanti 15,5 tūkst. kv. metrų ploto patalpų, jose turėtų būti įrengta beveik 1,3 tūkst. darbo vietų bei 500 vietų automobiliams. Įmonė patalpas dešimtmečiui ketina nuomotis nuo 2017 metų rugpjūčio.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Šliužas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Šliužas

Iš valstybės nuomojamą sklypą Lvovo gatvėje, kuriame planavo statyti biurų pastatą, bendrovė, kaip pranešė antradienį per biržą, planuoja parduoti. Tai yra, gali parduoti jį valdančią bendrovę.

Taip pat skaitykite: „Teo“ svarsto parduoti sklypą Vilniaus centre valdančią bendrovę

Nacionalinė žemės tarnyba spalį planuoja tikrinti, ar sklypas naudojamas pagal paskirtį. Pasak tarnybos viešųjų ryšių skyriaus vedėjo Audriaus Gelžinio, tarnyba iš Lietuvos apeliacinio teismo yra gavusi nutartį, kurioje nurodoma, kad reikėtų patikrinti, ar sklypas naudojamas pagal sutartį. Tuomet NŽT, pasak jo, spręs, ar pratęsti nuo 2009 metų galiojančią sutartį su „Verslo investicijomis“.

Prokurorai buvo apskundę praėjusių metų Apeliacinio teismo sprendimą, kuriuo „Teo LT“ buvo leista disponuoti sklypu. Tačiau Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti jų skundą, BNS patvirtino Generalinės prokuratūros komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė. Pasak jos, apeliacinis teismas nurodė sklypo nuomos teisėtumo klausimą spręsti NŽT.

Apeliacinis teismas pernai rugpjūtį atmetė prokurorųieškinį, kuriuo siekta pripažinti negaliojančiomis 2007 ir 2009 metais pasirašytas valstybinės žemės nuomos sutartis dėl sklypo.

Apribojimai 32,93 aro ploto sklypui Lvovo gatvei buvo taikomi nuo 2006 metų. Jame „Teo LT“ planavo statyti naują administracijos pastatą ir iki 2008 metų į jį investuoti 24,33 mln. eurų.

2000 metais tarp „Teo LT“ ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos pasirašytoje sutartyje numatyta, kad sklypas turi būti naudojamas automatinei telefono stočiai, tačiau 2006 metais parengus detalųjį planą, jo paskirtis buvo pakeista į komercinę. 2007 metais sutartis pasirašyta iš naujo, o 2009 metais pakeista ir nuomininku tapo „Teo LT“ grupei priklausanti bendrovė „Verslo investicijos“.

Prokurorų teigimu, nuomos sutartis turėjo būti nutraukta, nes kitaip būtų pažeistas Žemės įstatymas, o Vilniaus apskrities viršininkas turėjo teisę išnuomoti tik tokį sklypą, kurio reikėjo automatinei telefono stočiai, – jo plotas siekia 736 kv. metrus.

Šiuo metu „Teo LT“ nuomojasi 8 tūkst. kv. metrų ploto biurų patalpas verslo centre „Vilniaus verslo uostas“. BNS žiniomis, 2014 pastatą įsigijus Švedijos investuotojai „East Capital“, nuomos sutartis buvo pratęsta dar 5 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius