-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teo“ specialistai prižiūrės „Lietuvos draudimo“ ir „PZU“ IT sistemas

„Teo“ trečiadienį paskelbė, kad jos specialistai valdys visą gyvybės draudimo įmonės „Lietuvos draudimas“ IT infrastruktūrą. Priežiūrą „Teo“ vykdys dviejuose savo duomenų centruose. Iš Švedijoje esančių IBM duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 100 serverių. "Teo" skelbia, kad tai reiškia greitesnį reagavimą į klientų užklausas, taip pat sutrumpės sprendimų priėmimo laikas.
Teo
Teo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visas „Lietuvos draudimo“ IT ūkis į „Teo“ duomenų centrus Lietuvoje buvo permigruotas per 3 mėnesius. Migracijos metu verslo sistemos nebuvo stabdomos ilgiau nei vieną parą. Darbai buvo vykdomi 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą.

4 įmonių (įskaitant filialą) IT infrastruktūros migracijos metu, iš penkių Latvijos, Estijos ir Švedijos duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 250 serverių.

„Įvykdžius šią migraciją iš penkių Latvijos, Estijos ir Švedijos duomenų centrų, Lietuvoje šiuo metu yra sutelktos „Lietuvos draudimo“ ir kitų Baltijos šalių PZU grupės įmonių – Latvijos „Balta“, „Lietuvos draudimo“ filialo Estijoje bei „PZU gyvybės draudimo“ IT infrastruktūra. IT išteklių ir infrastruktūros priežiūros paslaugas gauname iš vienų rankų ir tai turi akivaizdžios įtakos visos mūsų grupės darbo kokybei, – teigia Asta Kalinauskienė, IT direktorė Baltijos šalims ir „Lietuvos draudimo“ IT ir operacijų departamento vadovė.

4 įmonių (įskaitant filialą) IT infrastruktūros migracijos metu, iš penkių Latvijos, Estijos ir Švedijos duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 250 serverių. Bendras permigruotų duomenų kiekis – daugiau kaip 100TB. Visų sistemų migravimas, įskaitant ryšio linijų įrengimą, reikiamos techninės ir programinės įrangos užsakymą bei platformos paruošimą, užtruko 9 mėnesius.

„Tokios apimties IT projektai Baltijos šalyse vyksta tik kartą per keletą metų. Jie reikalauja itin didelės kompetencijos ir atitinkamo pasiruošimo bei sąlygų. Aukštas mūsų duomenų centrų saugumo lygis ir aukščiausios kompetencijos IT specialistų komanda sudaro galimybes teikti paslaugas ir užsienio šalių klientams“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Pavasarį „Teo“ atidarė naują duomenų centrą su „TIER III Design“ ir „TIER III Facility“ sertifikatais. Tai antras toks duomenų centras Lietuvoje ir šeštas Baltijos jūros šalių regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius