Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesco“ parduoda verslą Tailande ir Malaizijoje už 9,2 mlrd. eurų

Didžiausia Didžiosios Britanijos mažmenininkė „Tesco“ pirmadienį pareiškė sutikusi parduoti savo verslą Tailande ir Malaizijoje Tailando konglomeratui „CP Group“ už 8 mlrd. svarų (9,2 mlrd. eurų).
„Tesco“ parduotuvė
„Tesco“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sulaukę pasiūlymo ir atlikę išsamų strateginį visų galimybių įvertinimą, šiandien skelbiame apie siūlomą „Tesco Thailand“ ir „Tesco Malaysia“ pardavimą“, – pareiškė savo pareigas netrukus paliksiantis „Tesco“ generalinis direktorius Dave’as Lewisas ir pridūrė, jog prekybos tinklas didesnę dalį įplaukų, arba 5 mlrd. svarų, grąžins investuotojams.

„Šis sandoris ... mums leis dar labiau supaprastinti ir sutelkti savo verslą, taip pat grąžinti didelę vertę akcininkams.“

Pasak „Tesco“, pardavus šį turtą, bus sumažinta grupės skola ir optimizuota jos struktūra. Be to, grupė galės „labiau sutelkti dėmesį“ į verslą Jungtinėje Karalystėje, Airijoje ir Centrinėje Europoje.

„Tesco“ valdyba vienbalsiai pritarė sandoriui, tačiau jam dar reikės akcininkų pritarimo ir reguliavimo institucijų leidimo.

Sandorį tikimasi užbaigti šių metų antrąjį pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius