Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ Kinijoje atšauks beveik 128 tūkst. automobilių

„Tesla“ Kinijoje atšauks beveik 128 tūkst. automobilių dėl gedimo, galinčio „padidinti transporto priemonių susidūrimo riziką“, pranešė šalies valstybinė rinkos reguliavimo institucija.
„Tesla Model S 90D“ priekinė bagažinė
„Tesla Model S 90D“ priekinė bagažinė / 123RF.com nuotr.

Tai dar viena problema, su kuria susidūrė JAV elektromobilių milžinė, kuri yra itin populiari Kinijoje, tačiau kuri taip pat sulaukė vartotojų skundų ir nukentėjo nuo dėl COVID-19 įvestų ribojamųjų priemonių.

Apie 127 785 vietoje pagaminti ir importuoti „Tesla Model 3“ automobiliai atšaukiami dėl variklio defekto, kuris buvo aptiktas, kai reguliavimo institucijos pradėjo tyrimą, teigiama ketvirtadienį paskelbtame pranešime.

Pasak reguliuotojos, kraštutiniais atvejais tai gali padidinti transporto priemonių susidūrimo riziką.

„Tesla“ gruodį Kinijoje pardavė rekordinį 70 847 automobilių skaičių, nors ir susidūrė su didele vietos prekių ženklų, tokių kaip „Nio“ ir „XPeng“, konkurencija.

Visgi automobilių gamintoja taip pat sulaukė daugybės Kinijos vartotojų skundų socialiniuose tinkluose dėl kokybės ir aptarnavimo problemų, įskaitant didelio atgarsio sulaukusį klientų protestą Šanchajaus automobilių parodoje praėjusių metų balandį.

Šanchajuje esanti „Tesla“ „gigagamykla“ buvo uždaryta mažiausiai 12 dienų dėl plintančio COVID-19 protrūkio, kurio metu užfiksuotas rekordinis užsikrėtimų skaičius, o 25 mln. miesto gyventojų neribotam laikui buvo nurodyta likti namuose, skelbia „Bloomberg“.

Gruodį „Tesla“ Kinijoje atšaukė beveik 200 tūkst. automobilių dėl bagažinės defekto, padidinusio susidūrimų riziką.

Kinija, būdama didžiausia pasaulyje teršėja, įgyvendino intensyvią subsidijų skyrimo programą, skirtą skatinti elektrinių ir hibridinių transporto priemonių pardavimą, siekdama, kad iki 2035 metų dauguma automobilių šalyje būtų varomi švaria energija.

„Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas praėjusiais metais prognozavo, kad Kinija ilgainiui taps didžiausia įmonės rinka, ir siekia sustiprinti savo pozicijas šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius