Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Three Square Market“ pirmoji iš JAV įmonių pradės „čipuoti“ darbuotojus

„Three Square Market“ pirmoji iš JAV įmonių darbuotojams po oda implantuos specialius mikročipus, interviu CNBC pareiškė įmonės vadovas Toddas Westby.
Po oda implantuojami specialūs mikročipai
Po oda implantuojami specialūs mikročipai / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) dar 2004 metais leido tokį mikroschemų naudojimo būdą, tačiau šalies teritorijoje jos tokiu būdu iki šiol nebuvo naudotos. Pasak T.Westby, „Three Square“ Švedijos partnerė „BioHax International“ jau naudoja šią technologiją ir lustai buvo implantuoti maždaug 150 Švedijos startuolių inkubatoriaus „Epicenter“ darbuotojų.

Maždaug ryžio grūdelio dydžio lustui implantuoti reikia „beveik beskausmės“ injekcijos į odos raukšlę tarp nykščio ir smiliaus, tikina T.Westby. Lusto implantavimo vienam darbuotojui kaina sudaro apie 300 JAV dolerių.

Pasak „Three Square“ vadovo, implantavę lustą, įmonės darbuotojai galės nebesijaudinti dėl namuose palikto pažymėjimo ar pamiršto slaptažodžio. Galima į darbą eiti ir be piniginės – kavinėje jie galės papietauti, nuskaitę lustą.

Šiuolaikinius pardavimo automatus gaminanti „Three Square“ tikisi, kad artimiausiu metu lustą savo noru implantuos daugiau kaip 50 darbuotojų. T.Westby pažadėjo, kad mikroschemos taip pat bus implantuotos jam ir jo šeimos nariams.

Jis pabrėžė, kad nėra jokių būdų atsekti darbuotojų judėjimą, nes lustas nuskaitomas ne didesniu nei 15 centimetrų nuo nuskaitymo įrenginio atstumu. Be to, „įsilaužimo tikimybė yra visiškai nulinė – lustas yra saugus ir patikimas“, pažymėjo įmonės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius