Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiesioginis importas pigina kavą

Nuvertėjusiu Brazilijos realo ir pigiausios per pastaruosius dvejus metus žaliavos naudą vis labiau išnaudoja Lietuvos kavos tiekėjai – atranda būtų, kaip atpigusioje rinkoje atsigabenti žaliavų dar pigiau – imamasi tiesioginio kavos importo, rašo „Verslo žinios“.
Kava
Kava / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Kava

Kava ir kavos aparatais prekiaujančios įmonės „Kavos draugas“ skaičiavimais, nors didžiausios kavos importuotojos į Lietuvą yra Europos Sąjungos šalys, tačiau pastaraisiais metais pastebimas importo augimas tiesiogiai iš kavos auginimo ūkių.

„Įdomu tai, kad tik 2013 metais Lietuvoje pradėjo matytis tiesioginio importo augimas iš Brazilijos, kuri yra didžiausia kavos augintoja ir tiekėja. Šią situaciją galima sieti su Lietuvoje sparčiai plintančia kavos kultūra, kai žmonės pradėjo ieškoti ne tik tonizuojančio gėrimo, bet ir savitų skonių“, – dienraščiui sakė „Kavos draugas“ vadovas Aurimas Vainauskas.

Pasak jo, vis daugiau kavos tiesiogiai importuojama ir iš Salvadoro, Kosta Rikos, Kolumbijos, Etiopijos. Pereinant prie kavos augintojų ūkių, atsiranda galimybių ir mažinti kainą, ir daugiau uždirbti, nes išvengiama tarpininkės tiekimo grandies, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius