Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tiffany“ akcininkai pritarė 16,2 mlrd. JAV dolerių vertės sandoriui su Prancūzijos LVMH

JAV juvelyrinių dirbinių mažmenininkės „Tiffany“ akcininkai antradienį uždegė žalią šviesą sandoriui su prancūzų prabangos prekių gamintoja „LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton“ (LVHM).
„Tiffany & Co“
„Tiffany & Co“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už 16,2 mlrd. JAV dolerių įsigijusi „Tiffany“ Prancūzijos įmonė taps viena didžiausių brangakmenių rinkos dalyvių tuo metu, kai brangiųjų akmenų paklausa pasaulyje sparčiai auga.

Savo pareiškime LVMH pranešė, kad „Tiffany & Co“ akcininkai dauguma balsų balsavo už tai, kad patvirtintų anksčiau paskelbtą susijungimo susitarimą, susijusį su LVMH siūlomu „Tiffany“ įsigijimu“.

Remiantis lapkričio mėnesį paskelbtu susitarimu, LVMH sumokės po 135 JAV dolerius už akciją grynaisiais, „sudarydama sandorį, kurio vertė yra maždaug 14,7 mlrd. eurų, arba 16,2 mlrd. JAV dolerių“.

„Šis patvirtinimas yra svarbus etapas artėjant prie „Tiffany“, turinčios turtingą istoriją ir unikalią padėtį pasaulinėje prabangių juvelyrinių dirbinių rinkoje, įsigijimo“, – pridūrė milijardierius ir LVMH vadovas Bernardas Arnault.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius