-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toks“ bylinėjasi su LTSA dėl terminuotos keleivių vežimo sutarties

Teismas iš naujo aiškinsis, ar pertvarkius tarpmiestinių keleivių vežimo sistemą Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) pagrįstai pasirašė terminuotą 18 mėnesių trukmės sutartį su Tolimojo keleivinio transporto kompanija („Toks“).
Naujų "Temsa" autobusų pristatymas
Autobusai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 1 „TOKS“, UAB

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas praėjusią savaitę panaikino Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) rugpjūčio 8-osios nutartį, kuria atsisakyta nagrinėti bendrovės skundą, ir perdavė šiam teismui jį nagrinėti iš naujo – anot LVAT, teismas neteisingai sprendė teismingumą ir nenustatė galimybės trūkumams šalinti.

„Pirmosios instancijos teismas neteisingai išsprendė bylos rūšinio teismingumo klausimą, bei nepagrįstai nenustatė termino skundo trūkumams pašalinti, todėl nutartis naikinama, o pareiškėjo („Toks“ – BNS) skundo priėmimo klausimas perduodamas iš naujo nagrinėti“, – teigiama rugsėjo 13-osios nutartyje.

VAAT rugpjūčio 8 dieną atsisakė priimti bendrovės skundą motyvuodamas tuo, kad teismai neatlieka viešojo administravimo ir negali įpareigoti institucijų priimti konkretų sprendimą, tik pavesti iš naujo atlikti veiksmus, kurie pripažinti neteisėtais.

„Toks“ siekia, kad birželio 30-osios sutartis su LTSA bei liepos 1-ąją išduoti 46 leidimai aptarnauti tolimojo susisiekimo maršrutus būtų neterminuoti.

Nuo šių metų liepos įsigaliojus Kelių transporto kodekso pataisoms, kuriomis siekiama pertvarkyti tolimojo susisiekimo autobusais rinką, vežėjams taikomi nauji reikalavimai, kuriuos naujos bendrovės turi atitikti iš karto, tuo tarpu senbuviams prisitaikyti prie keičiamų sąlygų suteikiamas 18 mėnesių pereinamasis laikotarpis.

LTSA iki liepos su senbuviais sudarė naujas terminuotas sutartis ir automatiškai pratęsė leidimus būtent pusantrų metų.

Administracija BNS informavo, kad terminuotą sutartį ir leidimus teismui taip pat skundė bendrovė „Kautra“, tačiau VAAT jos prašymą atmetus, ji į aukštesnės instanciją nesikreipė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius