-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Transliuotojas NBC pardavė „Euronews“ akcijų paketą

Transliuotojas „NBC News“ pardavė turėtą visoje Europoje transliuojamo kanalo „Euronews“ akcijų paketą, pirmadienį pranešė vienas Prancūzijos mokamas televizijos kanalas.
„Euronews“ būstinė Lione
„Euronews“ būstinė Lione / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Televìzija

NBC, prieš trejus metus už 25 mln. eurų įsigijusi 25 proc. akcijų paketą, pardavė jį „Euronews“ kontrolinio akcijų paketo turėtojui, telekomunikacijų ir žiniasklaidos magnatui iš Egipto Naguibui Sawarisui, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas šaltinis.

Balandžio 15 dieną užbaigtas sandoris padidino „Euronews“ akcijų paketą, priklausantį N.Sawiriso valdomai „Media Globe Networks“, iki 88 procentų.

Akcijos parduotos, kai patronuojanti „NBC News“ bendrovė „Comcast“ įsigijo britų grupę „Sky“ už 33 mlrd. eurų.

Kaip skelbia „The Financial Times“, „Comcast“ ketina pradėti transliuoti bendrą kanalą „NBC Sky World News“ visoje Europoje ir tiesiogiai konkuruoti su „Euronews“, įsikūrusiu Lione mieste Prancūzijos rytuose.

Šaltinis iš „Euronews“ pareiškė, kad N.Sawiriso sprendimas nupirkti akcijas rodo kontrolinį akcijų paketą valdančio akcininko pasitikėjimą transliuotoju.

„Euronews“, įsteigtas 1993 metais ir šiuo metu valdantis 12 nacionalinių kanalų, nuo šiol orientuosis į skaitmeninį turinį, kurį tikisi išplėsti siūlydamas „ne tik naujienas“, bei sieks partnerystės su „išorinėmis platformomis“, teigė šaltinis iš bendrovės.

„Euronews“ duomenimis, 2019 metais transliuotojo skaitmeninė auditorija išaugo dvigubai. Ši tendencija išlieka ir šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius