-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Transporto inovacijų asociacijai pradeda vadovauti R.Andziukevičiūtė-Buzė

Šią savaitę Transporto inovacijų asociacijos (TIA) direktorės pareigas pradėjo eiti Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė, kuri bus atsakinga už spartesnį skaitmenizavimo procesų diegimą Lietuvos transporto ir logistikos srityse bei atstovaus asociacijai tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos (ES) institucijose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė
Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Transportas Verslas

„Transporto ir logistikos sektorius sukuria beveik 13 proc. šalies BVP, tačiau jis yra vienas labiausiai biurokratinėmis procedūromis apkrautų ir mažiausiai skaitmenizuotų sektorių. Tuo tarpu pasaulyje jau skaičiuojama didžiulė nauda, kurią valstybėms gali suteikti logistikos ir transporto sričių skaitmenizavimas, diegiant blokų grandinės (angl. „blockchain“), dirbtinio intelekto ir kitas technologijas.

Todėl matau daug potencialo gerinant ir greitinant Lietuvos tarptautinės prekybos etapų skaitmenizavimo procesus ir Lietuvai tampant Europos lydere, diegiant pažangiausius technologinius sprendimus. Lietuva turi puikias galimybes tapti žymiai aktyvesne tarptautinės prekybos ekosistemos dalyve, todėl man prasminga prisidėti prie šio tikslo“, – sako Transporto inovacijų asociacijos direktorė R.Andziukevičiūtė-Buzė.

R.Andziukevičiūtė-Buzė buvo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėja ir kuravo regioninės bei socialinės politikos klausimus. Prieš tai ji yra dirbusi ekonomikos viceministre ir buvo atsakinga už startuolių politikos formavimą bei eksporto skatinimą. Dirbdama viešojoje įstaigoje „Investuok Lietuvoje“, ji įgijo daug patirties pritraukiant užsienio investuotojus į Lietuvą, o eidama projektų koordinatorės pareigas Jungtinės Karalystės aplinkosaugos, maisto ir žemės ūkio ministerijoje įgavo tarptautinio bendradarbiavimo patirties.

Transporto inovacijų asociacijos direktorės pareigas pradėjusi eiti R.Andziukevičiūtė-Buzė Londono ekonomikos mokykloje įgijo magistro laipsnį, o Vilniaus tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute baigė politikos mokslų bakalauro studijas.

„Labai džiaugiuosi, kad prie mūsų Asociacijos prisijungė R.Andziukevičiūtė-Buzė, turinti neįkainojamos patirties, kompetencijų ir įgūdžių, kurie, tikiu, padės pasiekti visus mūsų Asociacijos iškeltus tikslus, sustiprins Asociacijos svorį bendradarbiaujant tiek su valstybinėmis Lietuvos, tiek su ES institucijomis bei paskatins spartesnį logistikos ir transporto sričių skaitmenizavimą Lietuvoje. Be to, tikiu, kad ji efektyviai atstovaus mūsų Asociacijos narių nuomonei formuojant transporto srities skaitmenizacijos politiką Lietuvoje ir diegiant eFTI reglamento reikalavimus“, – sako vienas iš Transporto inovacijų asociacijos iniciatorių ir valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius