Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trąšų gamintojai „Yara“ mažina gamybą Europoje, didėja maisto kainų augimo rizika

Viena didžiausių Europoje norvegiško kapitalo įmonė „Yara“ paskelbė dėl aukštų dujų kainų sumažinsianti dviejų savo gamyklų produkcijos apimtis Prancūzijoje ir Italijoje, praneša CNN.
"Yara international" logotipas
"Yara international" logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Norvegijos bendrovė „Yara“, kuri yra viena didžiausių pasaulyje trąšų gamintojų, dėl išaugusių gamtinių dujų kainų paskelbė mažinanti amoniako ir karbamido gamybą Italijoje ir Prancūzijoje. Tai gali tapti dar viena priežastimi kilti maisto kainoms, rašo CNN.

„Yara“ gamyklų Ferraroje, Italijoje, ir Havre, Prancūzijoje, bendras metinis pajėgumas – 1 mln. tonų amoniako ir 0,9 mln. tonų karbamido trąšų.

„Planuojama, kad iki šios savaitės pabaigos „Yara“ amoniako ir karbamido gamyba Europoje, įskaitant optimizavimą ir techninę priežiūrą kitose gamyklose, veiks maždaug 45 proc. pajėgumų“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Yara“ yra antroji pagal dydį pasaulyje amoniako gamintoja, Europoje gaminanti 4,9 mln. tonų amoniako per metus, kuris, savo ruožtu, naudojamas karbamido trąšoms gaminti.

Gamtinių dujų, kurios naudojamos trąšų gamybos procese, kaina pastarosiomis dienomis pasiekė rekordines aukštumas. Gamtinės dujos ypač pabrango po to, kai Rusija įvykdė invaziją į Ukrainą.

Mažesnės trąšų gamybos apimtys lemia tai, kad maisto derlius šiais metais bus prastesnis. Situaciją blogina ir Ukrainos padėtis – kariaujanti šalis iki šiol būdavo penkta didžiausia grūdų eksportuotoja. Skelbiama, kad trečiadienį Ukrainos valdžia uždraudė grūdų, avižų ir panašių produktų eksportą baiminantis, kad karui tęsiantis šalyje gali pritrūkti maisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius