-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečioji „Vyno akademija“: pažintis su 40 skirtingų vynų per 4 valandas

Nekantraujantys pirmųjų „Vyno akademijos“ renginių, vykusių Kaune, dalyviai netrukus vėl sulauks „Mineralinių vandenų“ vyno ekspertų komandos ir naujų vynų. Balandžio 20 dieną viešbutyje „Daugirdas“ įvyks jau trečiasis akademijos renginys.
Akimirkos iš rudens „Vyno akademijos“
Akimirkos iš rudens „Vyno akademijos“ / D. Kvedario (www.FotoPasaka.lt) nuotr.
Temos: 2 Akademija Vynas

„Pirmieji mūsų renginiai buvo itin sėkmingi – į pirmąjį susirinko apie šimtą, o į antrąjį – jau dvigubai daugiau vynu besidominčių kauniečių. Manome, kad šįkart pirmųjų renginių dalyvių rekomendacijos pritrauks dar didesnį būrį svečių. Taigi, su entuziazmu paruošėme trečiojo renginio programą, kurioje bus ne tik tradicinės, bet ir sostinėje išpopuliarėjusios virtualiosios degustacijos“, – sako „Mineralinių vandenų“ Vyno skyriaus vadovė Margarita Kromienė.

„Mineralinių vandenų“ kvietimu, į Kauną atvyks ir „Vyno akademijos“ dalyviams ispaniškus ekologinio ūkio vynus „Albet I Noya“ pristatys Josepas Jove Ribalta. Pasitelkiant šiuolaikines technologijas, renginio svečiai galės sudalyvauti dviejose virtualiosiose degustacijose, kurias ves Austrijoje įsikūrusios ir biodinaminiais principais besiremiančios vyninės „Sepp Moser“ vyndarys bei daugiau nei pusšimtyje pasaulio šalių žinomos Čilės vyninės  „Vina Maipo“, garsėjančios sodriu raudonuoju vynu, atstovas.

Šiame nuo 18 iki 22 val. vyksiančiame renginyje, prie kurio svečiai gali prisijungti jiems patogiu metu, iš viso bus galima paragauti daugiau nei 40 skirtingų vynų iš 12 pasaulio šalių. Šįkart gurmaniškų skanėstų prie vyno pasiūlys delikatesų krautuvė „SISSI“, ekologiškų užkandžių – „Sveiki produktai“, o kepinių – „Mon-Ami“ kepyklėlė.

Renginyje dalyvausianti delikatesų krautuvė „SISSI“ vaišins itin kokybiškais vynais garsėjančios Austrijos gardumynais. Kauno senamiestyje įsikūrę krautuvininkai siūlo įvairiausių skanėstų – sūrio, alyvuogių, kumpio, aliejaus, pagardų ir užtepų, saldainių, šokolado ir arbatos – visko, kas džiugina smaližiaus širdį. Alpėse besiganančių ožkų, avių ir karvių sūriai – puikus derinys prie vyno. O kur dar įvairiausi jų priedai – džemai ir želė, savaip keičiantys skonių ir pojūčių paletę. Kauniečių jau pamėgti, įvairiaspalviai šviežiu sūriu įdaryti vaisiai ir daržovės – ne tik geras vyno palydovas, bet ir „Vyno akademijos“ stalo puošmena. Taip pat bus galima paragauti žaliojo Austrijos aukso, afrodiziako, gyvybės šaltinio –  moliūgų sėklų aliejaus, kuriuo mėgautis pakanka tik duonos riekelės. Raudono vyno mėgėjai galės paragauti austriško vytinto kumpio, o desertiniai vynai – puikus derinys su šioje šalyje mėgstamais paštetais. Labiausiai patikusius renginyje pristatytus skanėstus bus galima įsigyti tikrai patraukliomis kainomis.

Organizatorių nuotr./SISSI delikatesų krautuvės pasididžiavimas  autentiaka vytintų kumpių pjautyklė.
Organizatorių nuotr./SISSI delikatesų krautuvės pasididžiavimas – autentiška vytintų kumpių pjautyklė.

„Vyno akademijoje“ savo produkciją pristatys ir ,,Sveiki produktai“ – didžiausia Lietuvoje ekologiškais gaminiais prekiaujančių parduotuvių grupė ir didmeninis tiekėjas. Jų asortimente – daugiau nei 1200 pavadinimų  produktų, atrinktų dėl jų originalumo, kokybės ir gamintojo vertybinių nuostatų. „Mums ne tas pats, kuo prekiauti, jei Jums ne tas pats, ką naudoti, bendraukime!“ – sako „Sveiki produktai“ komercijos direktorius Aris Azguridis.

Apie itališką extra virgin alyvuogių aliejų, kaip ir apie vyną, kalbėti sunku – geriau paragauti su salotomis, troškiniais, duona. Džiovintų pomidorų užtepėlės ir pietietiškų vaisių marmeladai – pikantiški ir subtilūs, karštos Sicilijos saulės pripildyti nepamirštamo skonio. Džiovintų pomidorų užtepėlė ant šviesios duonos ar krekerio, sūris su figų uogiene – klasikiniai užkandžiai prie vyno: ir savo skonį atskleidžia, ir vyno paryškina. Apelsinų marmeladą, persikų ar abrikosų uogienę ant skrebučio pusryčiams mėgsta ne tik italai, bet ir lietuviai.

Kai kas mano, kad vokiški šalto spaudimo aliejai būna pagaminti tik iš rapsų ir saulėgrąžų. Toli gražu – slyvų kauliukų ir graikinių riešutų aliejai apsuka galvą ne vienam subtilių skonių mėgėjui, pasufleruoja naujus receptus kulinarijos žinovui ir profesionalui.Viskas ne tik skanu, bet ir ekologiška!

Su „Mineralinių vandenų“ renginyje pristatomais vynais svečius supažindins vyno ekspertai Gintautas Jašinskas, Mindaugas Paliukas ir Petras Jarašūnas, taip pat bendrovės vyno žinovų komanda. Renginio dalyvių laukia įvairios organizatorių paruoštos staigmenos. „Vyno akademijos“ bilietus, kainuojančius 50 Lt ir suteikiančius teisę paraugauti 20-ies pristatomų vynų bei pasivaišinti užkandžiais, galima įsigyti viešbučio „Daugirdas” registratūroje arba vyno parduotuvėje, taip pat Kauno „Akropolio" informacijoje.

Renginio bilietą išsaugoję dalyviai visą mėnesį galės naudotis 20 proc. nuolaida „Mon Ami“ kepyklėlėse, 15 proc. nuolaida – renginyje pristatytiems gėrimams „Daugirdo“ vyno parduotuvėje bei užkandžiams „Sveiki produktai“ parduotuvėse, 10 proc. nuolaida – delikatesų krautuvėje „SISSI“.

Praėjusiais metais pristatyta „Vyno akademija“ sausomis žiniomis nevargina – tai pažintinius bei pramoginius renginius apimanti programa. Vėliau bus galima sužinoti daugiau specialios, įvairiapusiškos informacijos apie vyną interneto svetainėje. Bendrovės „Mineralinių vandenų“ organizuojamos akademijos renginiai ir ateityje vyks du kartus per metus: balandį ir rugsėjį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius