Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TSMC fiksavo 44 proc. didesnes pajamas antrąjį ketvirtį

Taivano technologijų milžinė TSMC pranešė, kad dėl neslopstančios išmaniuosiuose telefonuose ir didelio našumo kompiuterinėse sistemose (angl. High Performance Computing, HPC) naudojamų lustų paklausos jos antrojo ketvirčio pajamos išaugo daugiau nei 40 procentų.
Technologijos
Technologijos / 123RF.com nuotr.

„Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC) turi didžiausias pasaulyje silicio plokštelių gamyklas bei gamina vienas pažangiausių mikroschemų pasaulyje, naudojamas įvairiuose prietaisuose ir įrangoje – nuo ​​išmaniųjų telefonų ir automobilių iki raketų.

Didžiąją dalį pažangiausių pasaulyje mikroschemų gamina vos dvi bendrovės – TSMC ir „Samsung“, kurios abi šiuo metu dirba išnaudodamos visus savo pajėgumus, kad sumažintų pasaulinį šių komponentų trūkumą.

Taivano įmonė valdo daugiau nei pusę pasaulinės liejyklų rinkos, o tarp jos klientų yra tokios technologijų milžinės kaip „Apple“ ir „Qualcomm“.

TSMC pajamos balandžio–birželio mėnesiais išaugo 43,5 proc., palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, iki 534,14 mlrd. Taivano dolerių (17,9 mlrd. JAV dolerių), pranokdamos prognozes.

Bendrovė taip pat pranešė apie 237 mlrd. Taivano dolerių pelną – 76,4 proc. didesnį nei prieš metus.

Pajamos iš HPC ir automobilių sistemoms skirtų lustų išaugo atitinkamai 13 ir 14 proc., o pardavimai iš išmaniesiems telefonams skirtų mikroschemų – 3 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

Bendrovė skaičiuoja, kad esamo ketvirčio pajamos sieks 19,8–20,6 mlrd. JAV dolerių, investuotojams skirtoje konferencijoje teigė vyriausiasis finansininkas Wendellas Huangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius