Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Turing College“ – pirmasis Lietuvos startuolis Silicio slėnio akceleratoriuje „Y Combinator“

Žinomiausias pasaulio akceleratorius „Y Combinator“, finansavęs virš 3000 startuolių, įskaitant „Airbnb“, „Dropbox“, „Stripe“ ir „Reddit“, pirmą kartą istorijoje į savo programą pakvietė startuolį iš Lietuvos – „Turing College“.
„Turing College“ bendraįkūrėjai
„Turing College“ bendraįkūrėjai / Pranešimo autorių nuotr.

Bendra „Y Combinator“ startuolių vertė viršija 300 milijardų USD bei įdarbina daugiau kaip 60 000 žmonių. „Turing College“ prisijungė prie šių metų akceleratoriaus žiemos programos su ambicija į Europos rinką plėsti kuriamą IT mokymosi inovaciją, kuri pagrįsta švietimo ir verslo partneryste.

„Tapę „Y Combinator“ kompanija, prisijungėme prie elitinės pasaulio verslininkų bendruomenės. Tai – tarsi atstovauti Lietuvai startuolių olimpinėse žaidynėse. Turime prieigą prie didžiausių pasaulio investuotojų, ekspertų ir verslo patarėjų. Mums tai ir didelė garbė, ir atsakomybė. Didžiuojamės būdami pirmoji lietuviška kompanija „Y Combinator“ gretose”, – džiaugiasi „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskis.

Silicio slėnio fondas du kartus per metus atrenka po kelis šimtus startuolių iš viso pasaulio. Griežtą atranką praėjusias įmones pasiekia 125 000 USD kapitalo injekcija ir pakvietimas 3 mėnesiams persikelti į Silicio slėnį. Čia „Y Combinator“ partneriai glaudžiai bendradarbiauja su kiekviena įmone ir intensyviai jas konsultuoja. To kulminacija – „Demo“ diena, kurios metu startuoliai save pristato asmeninius kvietimus gavusiems pasaulio investuotojams, kurių susirenka apie 4000.

Nuotolinį kelialapį į YC „Turing College“ užsitikrino spręsdami rinkai taip reikiamų duomenų mokslininkų trūkumo problemą. Startuolis sukūrė ugdymo programą, kuri pagrįsta švietimo ir verslo partneryste: technologijų rinkoje lyderiaujančios kompanijos-partnerės kartu su startuolio komanda kuria mokymų programą, o startuolis – ugdo ir kompanijoms-partnerėms paruošia darbui nuo pirmos dienos pasiruošusius talentus.

„Matome, kad mūsų kuriamas modelis veikia: turime pirmąjį programos dalyvį, kuris dar besimokydamas įsidarbino Šveicarijos IT kompanijoje, iSun. Tuo tarpu mūsų duomenimis grįstas įdarbinimo sprendimas pritraukia vis didesnį kompanijų-partnerių susidomėjimą”, – tęsia L.Kaminskis.

Duomenų mokslo specialistus rinkai ugdantis „Turing College“ nuotolines “duris atvėrė” prieš 5 mėnesius. Šiuo metu jame – 53 besimokantieji ir 11 kompanijų-partnerių. Artimiausia duomenų mokslo grupė formuojama balandžio 19 d. Atranka ir priėmimas vyksta dabar ir tęsis iki kovo 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius