Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25 /14:04

„TV3 Grupė“ perka „M-1“ valdomas radijo stotis

Baltijos šalyse veikianti žiniasklaidos grupė „TV3 Grupė“ trečiadienį paskelbė pasirašiusi „M-1“ valdomų radijo stočių įsigijimo sutartį.
TV3
TV3

„M-1“ radijo stočių grupę sudaro radijo stotys „M-1“, „Lietus“, „M-1 Plius“, „Laluna“, „Raduga“ ir internetinė radijo stotis „M-1 Dance“.

Sulaukus Konkurencijos tarybos leidimo, sandorį planuojama užbaigti 2023 metų vasarą, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuvos klausytojams „M-1“ valdomos radijo stotys – pamėgti ir žinomi radijo vardai. Šiuo įsigijimu siekiame dar geriau pasiekti šiuolaikinį vartotoją, kuris naujienas ir pramoginį turinį seka skirtingose platformose. Šiandien Lietuvos vartotojo įpročiai – pasikeitę, turinį jis vartoja įvairiose platformose, o tai lemia reklamos rinkos fragmentaciją“, – sako Laura Blaževičiūtė, „All Media Lithuania“, veikiančios su prekės ženklu „TV3“, generalinė direktorė.

Pasak L.Blaževičiūtės, „TV3 Grupė“ Lietuvoje dėl vartotojų konkuruoja su tokiais žaidėjais, kaip „Google“, „Meta“ („Facebook“, „Instagram“), „Youtube“ ir kt. Šie žaidėjai jau šiandien užima reikšmingą Lietuvos reklamos rinkos dalį, o išlikti norintis vietos verslas turi ieškoti būdų, kaip užtikrinti reklamos efektyvumą ir sėkmingą konkurenciją.

Įsigijimas leis sutvirtinti „TV3 Grupės“ pozicijas radijo kanalų segmente, kur grupė iki šiol turėjo gana nedidelę rinkos dalį ir turi nemažai potencialo augti. Taip pat šis įsigijimas bus naudingas visai reklamos rinkai – leis pasiūlyti dar efektyvesnius reklamos sprendimus įvairiuose žiniasklaidos kanaluose, teigia grupė.

„TV3 Grupei“ priklausanti „All Media Lithuania“ ketina įsigyti 100 proc. minimų įmonių akcijų, kurias valdo Rūta Grušnienė.

„Manau, kad „M-1“ radijo stočių grupės įmonės išaugo šeimos verslo ribas ir dabar joms yra pats tinkamiausias laikas tapti tarptautinės žiniasklaidos grupės dalimi. Aš tikiuosi, kad „M-1“ grupės radijo stotys taps dar stipresniais rinkos žaidėjais nei buvo iki šiol“, – sako „M-1“ generalinė direktorė ir savininkė R.Grušnienė.

Pardavėjo finansų patarėjai „PwC“ Lietuva, teisės klausimais – „PwC Legal“ Lietuva. Pirkėją iš teisinės pusės konsultuoja advokatų kontora „Ellex Valiūnas ir partneriai“. Sandorio vertė ir kitos detalės neatskleidžiamos šalių susitarimu. UAB „All Media Lithuania“ jau kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl leidimo įsigyti „M-1“ grupės įmones: uždarąsias akcines bendroves „M-1“, „Radijo stotis Laluna“, Radijo stotis „Ultra Vires“ ir „Reklamos ekspertai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius