Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 05 /13:23

TV3 tinklas Baltijos šalyse – ant prekystalio? MTG tai neigia

Puikias pozicijas Baltijos šalių rinkoje turintis TV3 televizijos tinklas, anot gerai informuotų 15min.lt šaltinių, netrukus gali būti parduodamas. To neneigia ir vienas iš potencialių pirkėjų.
Vlada Musvydaitė ir Dainora Žalpytė
TV3 televizija. Asociatyvinė nuotr. / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

15min.lt šaltinių teigimu, TV3 valdantis Švedijos koncernas MTG tyliai dairosi pirkėjų verslui Baltijos šalyse. Esą pirkėjų ieškoma kiekvienam iš trijose Baltijos šalyse veikiančių TV3 kanalų.

Anot šaltinių, keli potencialūs pirkėjai Lietuvoje jau informuoti apie galimybę investuoti į TV3. Tarp jų – ir verslininkas Benas Gudelis, didžiausias „Lietuvos ryto“ grupės akcininkas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Benas Gudelis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Benas Gudelis

Paklaustas, ar dalyvauja derybose dėl TV3 įsigijimo, milijonierius buvo lakoniškas. „Šiuo metu to negalėčiau pasakyti. Tokia daugiau konfidenciali informacija“, – 15min.lt žurnalistei sakė B.Gudelis.

TV3 vadovė Lietuvoje Laura Blaževičiūtė 15min.lt teigė negalinti komentuoti informacijos apie kanalų Baltijos šalyse pardavimą.

„Šitais klausimais turite kreiptis tiesiai į MTG. Aš nesu MTG įgaliotas asmuo kalbėti jokiais klausimais šia tema“, – sakė L.Blaževičiūtė.

TV3 nuotr./Laura Blaževičiūtė
TV3 nuotr./Laura Blaževičiūtė

Tuo metu MTG informaciją apie bet kokias derybas dėl TV3 Lietuvoje pardavimo neigia.

„Jūsų informacija neteisinga. Mes ir toliau liekame įsipareigoję dirbti Lietuvoje“, – rašoma MTG laiške 15min.lt.

Apie MTG verslų pardavimą žinios sklando jau kurį laiką. Neseniai buvo pasirodžiusi informacija, jog iš Rusijos kilęs milijardierius Leonardas Blavatnikas siekia įsigyti „Viasat“ tinklą – ne tik Rusijoje, kur MTG priversta „Viasat“ parduoti dėl įvestų naujų apribojimų, bet ir Centrinės bei Rytų Europos šalyse. Tiesa, šie gandai nepasitvirtino. 

TV3 yra didžiausias komercinis „Viasat“ televizijos kanalas, transliuojamas septyniais skirtingais kanalais Skandinavijoje (Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje (nuo 1987 m.) ir Baltijos šalyse (Estijoje (nuo 1996 m.), Latvijoje (nuo 1998 m.) ir Lietuvoje (nuo 1993 m.), taip pat Vengrijoje (nuo 2000 m., VIASAT3 pagrindu).

Be TV3 kanalų Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Vengrijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Latvijoje, „Viasat“ jungia ir kitus kanalus – TV6, TV8, Viasat 4, TV1000, 3+, TV10, TV3 Puls, Viasat NATURE, Viasat CRIME, Viasat HISTORY, Viasat EXPLORE, Viasat SPORT, Viasat SPORT Baltic, Diema, Kino Nova, Diema Family ir kt.

„MG Baltic“ viceprezidentas nieko nežino

Kaip rašo naujienų agentūra BNS, bendrovę „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ (LNK), valdančią televizijos kanalą LNK, kontroliuojančio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis BNS teigė nieko negirdėjęs apie TV3 pardavimą.

„Matyt, tai šiek tiek netiksli informacija“, – BNS sakė R.Kurlianskis. Anot jo, teoriškai koncerną domintų TV3 kanalai Latvijoje arba Estijoje, bet ne Lietuvoje.

Tiesa, lietuviško TV3 mes tikrai negalėtumėm pirkti, nes rinkos dalis pasiektų daugiau nei 80 proc., tai apie tai net nėra ką galvoti, – kalbėjo „MG Baltic“ viceprezidentas.

„Teoriškai, jei būtų pasiūlyta, tai kažkuria prasme būtų įdomu. Tiesa, lietuviško TV3 mes tikrai negalėtumėm pirkti, nes rinkos dalis pasiektų daugiau nei 80 proc., tai apie tai net nėra ką galvoti“, – kalbėjo „MG Baltic“ viceprezidentas.

„Tele-3“ pernai uždirbo 2,172 mln. eurų grynojo pelno – 23,2 proc. mažiau nei 2013 metais (2,827 mln. eurų), jos pajamos per metus sumažėjo 2,4 proc. iki 22,517 mln. eurų.

„Tele-3“ Lietuvoje valdo televizijos kanalus TV3, TV6, TV8, internetinę televiziją „TV3 Play“, radijo stotį „Power Hit Radio“ ir naujienų portalą žinios.lt.

Rinkos tyrimų bendrovės „TNS LT“ duomenimis, rugpjūtį TV3 televizija pagal vidutinį dienos pasiekimą (32,3 proc. gyventojų) užėmė pirmą vietą, o pagal žiūrėtą laiką užėmė 15 proc. rinkos ir atsiliko tik nuo LNK (15,2 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius