-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ dėl duomenų nutekėjimo sumokėjo 148 mln. JAV dolerių baudą

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinas „Uber“ trečiadienį paskelbė sutikęs sumokėti 148 mln. JAV dolerių baudą dėl didžiulio klientų duomenų nutekėjimo 2016-aisiais, kurį bendrovė slėpė metus.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bauda „Uber“

Duomenų nutekėjimas paveikė apie 57 mln. „Uber“ naudotojų ir vairuotojų bei išprovokavo bylinėjimąsi, prie kurio galiausiai prisijungė ir atstovai iš 50-ies JAV valstijų bei Kolumbijos apygardos.

„Uber“ duomenų nutekėjimą atskleidė pernai, netrukus po to, kai naujuoju įmonės generaliniu direktoriumi tapo Dara Khosrowshahis, prižadėjęs, kad daugybę prieštaringų epizodų savo istorijoje išgyvenusi bendrovė ims keistis.

„Įsipareigojimai, kuriuos prisiimame šiuo susitarimu, atitinka mūsų tikslą koncentruotis tiek į realų, tiek skaitmeninį mūsų klientų saugumą“, – skelbdamas apie susitarimą su teismu teigė vyriausiasis „Uber“ advokatas Tony Westas.

„Žinome, kad išsikovoti klientų ir reguliuotojų pasitikėjimą visame pasaulyje yra nelengva užduotis... Mes toliau investuosime, kad apsaugotume savo klientus bei saugiai laikytume jų duomenis. Taip pat esame pasiruošę išlaikyti konstruktyvius ir bendradarbiavimu grįstus santykius su vyriausybėmis visame pasaulyje“, – pridūrė jis.

Pasak pareigūnų, kuomet 2016-aisiais buvo išsiaiškinta apie duomenų nutekėjimą, „Uber“ už pavogtų duomenų sunaikinimą programišiams sumokėjo 100 tūkst. JAV dolerių bei apie šį incidentą tylėjo metus.

Trečiadienį pasiektas susitarimas „Uber“ leis išvengti potencialiai gėdingo teismo proceso.

Nepaisant to, „Uber“ vis dar galimai laukia kiti tyrimai Jungtinėse Valstijose dėl duomenų saugumo, konkurentams pakenkti skirtos programinės įrangos naudojimo bei seksualinės diskriminacijos atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius