Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ JAV nubausta 650 mln. JAV dolerių bauda už darbo įstatymų pažeidimus

JAV bendrovei „Uber“, teikiančiai pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugas, Naujojo Džersio institucijos skyrė beveik 650 mln. JAV dolerių baudą už tai, kad bendrovė nesumokėjo draudimo įmokų už nedarbo ir invalidumo išmokas, rašo „Bloomberg“, cituodama Valstijos darbo ir darbo išteklių plėtros departamentą.
„Uber“
„Uber“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak naujienų agentūros, departamentas mažiausiai ketverius metus mėgino priversti „Uber“ sumokėti įmokas, apkaltinusi bendrovę neteisingu darbuotojų klasifikavimu.

„Uber“ su ja bendradarbiaujančius vairuotojus laiko nepriklausomais rangovais, o ne savo darbuotojais. Darbuotojams, skirtingai nei rangovams, įmonės privalo suteikti socialines garantijas, įskaitant draudimą.

„Uber“ ir jos patronuojamoji įmonė „Rasier“ per praėjusius ketverius metus pradelsė 523 mln. JAV dolerių draudimo įmokų.

Dar 119 mln. JAV dolerių yra palūkanos ir delspinigiai, rodo Naujojo Džersio darbo departamento dokumentai, su kuriais susipažino „Bloomberg“.

„Mes užginčysime šį preliminarų, tačiau klaidingą sprendimą, nes vairuotojai yra nepriklausomi rangovai Naujajame Džersyje ir kitose valstijose“, – „Bloomberg“ teigė „Uber“ atstovė Alix Anfang.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius