-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ skundžia Vengriją Europos Sąjungai

„Uber“ Europos Komisijai (EK) pateikė skundą dėl Vengrijos priimto įstatymo, dėl kurio pavėžėjimo paslaugų milžinei teko nutraukti veiklą toje šalyje. Skundas pateiktas praėjus mėnesiui po to, kai „Uber“ buvo priversta sustabdyti savo paslaugų teikimą Vengrijoje, nes dėl minėto įstatymo tęsti veiklą, pasak JAV įmonės, būtų buvę „neįmanoma“.
„Uber“
„Uber“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal šį įstatymą Vengrijos valdžia gali ne ilgiau kaip metams blokuoti „tinkamos dispečerinės neturinčio taksi paslaugų teikėjo veiklą“.

Vengrijos parlamentui priėmus šį teisės aktą, „Uber“ pareiškė, kad dėl šio įstatymo „Vengrijos vairuotojai, nors ir turėdami licencijas ir tvarkingai mokėdami mokesčius, nebegalės naudoti savo automobilių, kad užsidirbtų“.

Pradėjusi veiklą daugiau kaip 50 šalių, įskaitant 21 ES valstybę narę (išskyrus Vengriją), „Uber“ tapo vienu brangiausių pasaulyje startuolių. Tačiau daugumoje vietų, kuriose įmonė pradėjo veiklą, ji susidūrė su įvairiomis reguliavimo kliūtimis ir tradicinių taksi paslaugų operatorių pasipriešinimu.

Į Vengrijos rinką „Uber“ įžengė 2014 metų lapkritį ir nuo to laiko jos programėlėje šioje šalyje užsiregistravo apie 1,2 tūkst. vairuotojų ir 160 tūkst. keleivių.

Minėtas įstatymas buvo priimtas po ne vieną mėnesį trukusių licencijuotų taksi vairuotojų protestų. Jie skundėsi, kad dėl „Uber“ veiklos sulaukia vis daugiau užsakymų, ir tvirtino, kad „Uber“ vairuotojams turėtų būti taikomos tokio pat griežtumo taisyklės, kokios yra taikomos jų veiklai.

Europos Komisijai pateiktame skunde „Uber“ prašo ištirti šį įstatymą, kurį pavadino „aiškiu pamatinių Europos bendrosios rinkos principų pažeidimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius