Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio banko akcininkai įstrigo su akcijomis

Žlugusio Ūkio banko smulkieji investuotojai ne tik liko su bevertėmis akcijomis, bet dar ir negali užfiksuoti nuostolio ir susimažinti mokestinės savo naštos, rašo "Verslo žinios". Mokesčių inspekcijos atstovams mojuojant įstatymais, investavimo specialistai beria praktinių patarimų, kaip išsisukti iš situacijos.
Ūkio bankas
Ūkio bankas / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė teigė, kad nurašyti Ūkio banko akcijų mokesčių tikslais negalima, kol nebus baigtos banko bankroto procedūros – tai nustato Finansinių įstaigų ir Bankų įstatymai:„Tuo atveju, jeigu bankrutuojančio banko turto užtektų visiems kreditorių reikalavimams patenkinti, smulkiesiems akcininkams būtų grąžinamas turtas, likęs atsiskaičius su kreditoriais“.

Kai kurie „Verslo žinias“ konsultavę bankroto specialistai teigia, kad Lietuvoje būtų galima pritaikyti Vokietijoje taikomą praktiką – kol vyksta bankroto procesas, akcijų vertė galėtų būti apskaitoma kaip nulis, o jei vėliau akcininkai atgauna lėšas, mokesčiai skaičiuojami nuo atgautos sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius