-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainiečiai ragina boikotuoti „Coca Cola“ dėl Krymo priskyrimo Rusijai

Ukrainiečiai ragina boikotuoti garsiąją gaiviųjų gėrimų gamintoją „Coca Cola“ po to, kai ji išplatino Rusijos žemėlapį, kuriame Krymas priskiriamas šiai šaliai. Pusiasalio aneksiją smerkia ir laiko nelegalia ne tik Kijevas, bet ir tarptautinė bendruomenė, rašo naujienų svetainė ibtimes.com.
„Coca Cola“ reklama, kurioje Krymas – Rusijos dalis
„Coca Cola“ reklama, kurioje Krymas – Rusijos dalis / Twitter.com nuotrauka

Žemėlapis pasirodė 2015 m. gruodžio 30 d. Rusijoje populiariame socialiniame tinkle „VKontakte“ ir iš pradžių jame nebuvo vaizduojamas Krymas, Kurilų salos ir Kaliningrado sritis.

Krymo aneksiją pasmerkė Vakarų šalių lyderiai.

Vis dėlto, po rusų vartotojų protestų, „Coca Cola“ sausio 5 d. nusprendė žemėlapį atnaujinti ir į jį įtraukti 2014 m. aneksuotą Krymo pusiasalį.

„Brangūs bendruomenės nariai. Mes atsiprašome už šią situaciją. Žemėlapis sutvarkytas! Tikimės, kad jūs supratingi!, – prie atnaujinto žemėlapio parašė „Coca Cola“ atstovai.

Tačiau toks bendrovės žingsnis sukėlė milžinišką pasipiktinimą Ukrainoje, kur labai greitai pasigirdo raginimai boikotuoti įmonės produkciją.

Ukrainos parlamento narys Mustafa Nayemas, priklausantis Petro Porošenkos blokui, savo paskyroje „Facebook“ parašė: „Nepirkite įmonės produktų ir tuo pačiu metu priminkite, kad nei viena šalis pasaulyje, tarp jų ir „Coca Cola“ gimtinė JAV, nepripažįsta, kad Krymas yra Rusijos teritorijos dalis“.

Vėliau gaiviųjų gėrimų milžinė išplatino ukrainiečiams skirtą atsiprašymą ir žemėlapį ištrynė.

„Atsiprašome už nesusipratimą. Neremiame jokio politinio judėjimo ar partijų. Mūsų užduotis yra aukštos kokybės gėrimų gamyba. Dirbame taikos labui ir laikomės tarptautinės teisės nuostatų“, – „Coca Cola“ atstovai parašė Ukrainos laikraščiui „Ukrainian Pravda“.

Krymo aneksiją pasmerkė Vakarų šalių lyderiai, o Jungtinės Tautos savo nares ir tarptautines organizacijas paragino nepripažinti pusiasalio Rusijos teritorija.

Po Krymo atplėšimo nuo Ukrainos, Rusijai Vakarų šalys įvedė eilę ekonominių sankcijų. Dėl karo Rytų Ukrainoje tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų teroristų jau žuvo daugiau negu 5000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius