Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos valstybinių įmonių valdymo reforma rūpinasi Adomas Ąžuolas Audickas

Prieš kelias savaites oficialiu Ukrainos ekonomikos ministro patarėju tapo buvęs Lietuvos ekonomikos viceministras Adomas Ąžuolas Audickas – jis atsakingas už Ukrainos šalies valstybinių įmonių reformos gaires, rašo „Verslo žinios“.
Adomas Ąžuolas Audickas
Adomas Ąžuolas Audickas / Asmeninio archyvo nuotr.

A.A.Audickas dienraščiui teigė, kad pirmosios pastangos šioje srityje: suskaičiuoti, kiek yra tokių įmonių, ir pradėti plačią politinę diskusiją, kokios valstybinės įmonės Ukrainoje turėtų būti, kaip turėtų būti valdomos, finansinė jų informacija turėtų būti prieinama pagrindiniams jų akcininkams – Ukrainos piliečiams.

Paklaustas, kas jam moka algą, A.A.Audickas teigė, kad ji, ko gero, ir negalėtų to daryti:„Esu kitos valstybės pilietis. Mano misija kol kas pagal trumpalaikę sutartį čia – dalis Lietuvos paramos Ukrainai programos. Ta sutartis netrukus baigsis ir, jei nerasime sprendimo dėl minimalaus atlygio, galiu tam tikrą laiką gyventi čia iš savo santaupų, kurios nėra milžiniškos. Tačiau gali būti ir taip, kad teks grįžti į Lietuvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius