-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Unilever“ parduoda margarino gamybos verslą už 6,8 mlrd. eurų

Bendra Anglijos ir Nyderlandų maisto produktų ir plataus vartojimo prekių gamybos kompanija „Unilever“ penktadienį pranešė pasiekusi susitarimą su JAV privataus kapitalo milžine KKR dėl savo margarino gamybos verslo pardavimo už 6,8 mlrd. eurų.
Margarinas.
Margarinas. / Scanpix/Panthermedia nuotr.

„Unilever“ skelbia gavusi „įpareigojantį pasiūlymą iš KKR įsigyti pasaulinį margarino gamybos verslą už 6,825 mlrd. eurų nemokant piniginėmis lėšomis ir neprisiimant skolų“, nurodoma kompanijos pranešime.

Anksčiau šiais metais JAV konkurentės „Kraft Heinz“ perėjimo pasiūlymą atmetusi „Unilever“ vėliau nusprendė atskirti margarino gamybos verslą, įskaitant „Flora“, „Blue Band“ ir „Rama“ prekių ženklus.

„Unilever“ vadovas Polas Polmanas sakė, kad sprendimas parduoti margarino gamybos verslą „žymi tolesnį žingsnį pertvarkant mūsų portfelį, kad būtų užtikrintas ilgalaikis augimas“.

Sandorį ketinama užbaigti iki ateinančių metų vidurio.

„Unilever“ grupei priklauso daugiau nei 400 daugeliui žinomų prekių ženklų, kaip „Dove“, „Knorr“, „Lipton“, „Magnum“ Marmite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius