Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„United Airlines“ įpareigos visus darbuotojus JAV rudenį pasiskiepyti nuo COVID-19

JAV oro vežėja „United Airlines Holdings“ pareikalaus, kad jos darbuotojai Jungtinėse Valstijose iki spalio pabaigos, o galbūt ir greičiau, pasiskiepytų nuo COVID-19, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, cituojantis bendrovės vadovybės laišką darbuotojams.
„United Airlines“ orlaivis
„United Airlines“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Bendrovės generalinio direktoriaus Scotto Kirby ir prezidento Bretto Harto laiške rašoma, kad šis žingsnis yra būtinas siekiant užtikrinti darbuotojų saugumą. Kartu jie pripažįsta, jog kai kurie darbuotojai gali su tuo nesutikti.

„Faktai kalba už save: kiekvienas yra saugus, kai visi yra paskiepyti. Per pastaruosius pusantrų metų Scottas išsiuntė dešimtis laiškų, kuriuose reiškė užuojautą nuo COVID-19 mirusių darbuotojų šeimoms. Ketiname padaryti viską, kas įmanoma, kad kitų mūsų darbuotojų šeimos negautų tokių laiškų“, – parašė oro bendrovės aukščiausio rango vadovai.

Jungtinėse Valstijose didėjant sergamumui naująja koronaviruso delta atmaina, „United Airlines“ pirmoji iš JAV oro vežėjų imsis tokios priemonės. Nuo birželio skiepo nuo COVID-19 „United Airlines“ reikalavo tik iš naujų darbuotojų.

Bendrovė taip pat ragino darbuotojus skiepytis savo noru ir taikė įvairias paskatas, pavyzdžiui, siūlė atlyginimo priedus ar ilgesnes atostogas. Dėl to pasiskiepijo apie 90 proc. „United Airlines“ pilotų ir 80 proc. skrydžių palydovų.

Tačiau trys Jungtinėse Valstijose prieinamos vakcinos nuo COVID-19 kol kas buvo patvirtintos tik naudojimui esant ekstremalioms sąlygoms.

„United Airlines“ tikisi, kad JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) prieinamas vakcinas galutinai patvirtins rugsėjo pradžioje ir tuomet įsigalios reikalavimas dėl privalomos vakcinacijos.

Tačiau tuo atveju, jeigu to neįvyks, visi 67 tūkst. darbuotojų, išskyrus tuos, kurie negali skiepytis dėl sveikatos ar religinių priežasčių, turės pasiskiepyti per penkias savaites po rugsėjo 20 dienos. Po to darbuotojai turės pateikti skiepo pasą arba palikti bendrovę.

Įvairių JAV ekonomikos sričių verslo struktūros sutinka, kad darbuotojų skiepijimas yra būtina sąlyga siekiant palaikyti ekonomiką, bet jų požiūriai šiuo klausimu nėra vienodi, rašo „The Wall Street Journal“.

Pavyzdžiui, technologijų korporacija „Microsoft“ privalomą vakcinaciją įvedė daugiausia tik biurų darbuotojams, grįžtantiems į darbo vietas. O maisto produktų gamintoja „Tyson Foods“ šią savaitę pareiškė, kad iki lapkričio 1 dienos turi pasiskiepyti visi darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius