Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„United Airlines“ pranešė apie planus atleisti net 36 000 darbuotojų

Antra pagal dydį JAV oro linijų bendrovė „United Airlines“ trečiadienį paskelbė, kad spalio 1 dieną gali atleisti net 36 000 darbuotojų.
„United Airlines“ DC-6 lėktuvas, panašus į tą, kuris sudužo
„United Airlines“ / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Bendrovė pabrėžė privalanti sumažinti išlaidas dėl smarkiai sumažėjusios kelionių oro transportu paklausos, tačiau pridūrė, kad nors ir ketina įspėti darbuotojus apie galimą darbo vietų mažėjimą, ji sieksianti neatleisti visų įspėtų darbuotojų.

„Realybė yra tokia, kad „United“ tiesiog negalės išlaikyti dabartinio mūsų darbo užmokesčio fondo lygio nuo spalio 1 dienos aplinkoje, kurioje kelionių poreikis yra toks menkas“, – rašoma „United“ pranešime darbuotojams.

Toks darbo vietų mažinimo mastas sudarytų beveik 38 proc. visų „United“ darbuotojų, kuriuos bendrovė turėjo kovo pabaigoje.

„United“ nesitiki, kad kelionės normalizuosis, „kol nebus sukurtas plačiai prieinamas efektyvus gydymas ar skiepai“ nuo COVID-19, sakoma pranešime.

„Nesavanoriška atleidimas iš darbo yra kraštutinė priemonė po to, kai ištisus mėnesius buvo stengiamasi sumažinti ilaidas ir pritraukti kapitalo“, – pridūrė bendrovė.

„United Airlines“ ketina atleisti 15 100 darbuotojų, susijusių su orlaivių personalu, įskaitant skrydžių palydovus, ir 2 250 pilotų. Kiti atleidimai bus susiję su maitinimo paslaugomis, operacijomis oro uostuos ir techniniu personalu.

Bendrovė pratęsė savanoriško išėjimo iš darvbo programą iki liepos 15 dienos ir teigė besitikinti, jog programa sumažins priverstinių atleidimų skaičių.

„United“ taip pat teigė, kad su profesinėmis sąjungomis derėjosi „dėl kūrybingų būdų, skirtų sumažinti atleidimus“.

Susidūrusios su ženkliu pajamų mažėjimu, didžiausios JAV oro bendrovės atidėjo naujų lėktuvų užsakymus, atsisakė dalies senesnių orlaivių ir nutupdė didelę parko, siekdamos apriboti grynųjų pinigų eikvojimą.

Pagal vyriausybės paramos oro linijoms programą, „United Airlines“ gavo 5 mln. JAV dolerių paramos ir paskolų darbo užmokesčio fondui, tačiau pagal šios programos sąlygas ji negali atleisti darbuotojų iki rugsėjo 30 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius