-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uosto direkcija ieško, kas rekonstruos molus

Klaipėdos jūrų uosto direkcija ieško, kas rekonstruos molus ir sutvirtins dalį Kuršių nerijos šlaito, rašo naujienų portalas atviraklaipeda.lt.
Banguota jūra Melnragėje
Banguota jūra Melnragėje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Molas

Direkcija antradienį paskelbė tarptautinį uosto molų ir dalies Kuršių nerijos šlaito tvirtinimo darbų rangos konkursą, jam paraiškų laukia iki kovo vidurio.

Anot portalo, laikinasis Uosto direkcijos vadovas Vidmantas Paukštė buvo sakęs, kad šiuos darbus būtina užbaigti iki 2023 metų birželio, nes tada baigiasi Europos Sąjungos finansavimo laikotarpis, iš kurio lėšų bus skiriama parama ir šiam projektui.

Klaipėdos uosto taryba dar 2018 metais sprendė, kurį iš galimų uosto vartų rekonstrukcijos variantų rinktis – buvo nutarta tvarkyti dabartinius molus jų neilginant ir nekeičiant padėties. Vėliau tam pritarė ir Uosto plėtojimo taryba.

Teigta, kad šis beveik penkis kartus pigesnis variantas nei kita nagrinėta alternatyva, leis į uostą įvesti pačius didžiausius į Baltijos jūrą galinčius įplaukti laivus, o jų eismo ribojimo parų skaičius per metus sumažės beveik trečdaliu.

2018 metais skelbta, jog rekonstrukcijos vertė sieks 40 mln. eurų, tačiau Susisiekimo ministerija šiemet sausio viduryje paskelbė, jog projekto vertė siekia 57,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius