Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Utenos trikotažas“ atleidžia 84 darbuotojus

SBA koncernui priklausanti įmonė „Utenos trikotažas“ Užimtumo tarnybą informavo apie atleidžiamus 84 darbuotojus. Tai vienas didžiausių masinio atleidimo atvejų šį mėnesį.
„Utenos trikotažas“
„Utenos trikotažas“ / „Utenos trikotažo“ nuotr.

„Utenos trikotaže“ šiuo metu dirba 776 darbuotojai. Viena žinomiausių aprangos gamintojų Lietuvoje darbuotojus atleidžia dėl sumažėjusių užsakymų.

Ketvirtadienį bendrovė skelbė, kad maždaug dešimtadaliui darbuotojų, kurie jau yra pilnose prastovose, bus pasiūlyta pakeisti veiklos pobūdį arba nutraukti darbo sutartis. Šie darbuotojai nepriklauso siuvimo padaliniui, kuris toliau dirba visu pajėgumu.

Taip pat skelbta, kad 84 įmonės darbuotojai yra prastovose.

„Ilgalaikes perspektyvas vertiname teigiamai ir kol kas nesiimame prognozuoti šios krizės poveikio įmonės rezultatams, tačiau matome, kad per artimiausią pusmetį tekstilės rinkos atsigavimas yra mažai tikėtinas. Dalis mūsų klientų susiduria su mažėjančiomis pardavimų apimtimis, atšaukiamos svarbiausios tekstilės parodos, todėl su klientais tenka diskutuoti apie suplanuotų užsakymų atidėjimą bei atsiskaitymų už jau pagamintą produkciją sąlygas. Nedelsdami susitelkėme į efektyvumą, atsisakėme visų nebūtinų išlaidų, pertvarkėme veiklos procesus, todėl pavyks išsaugoti maksimalų šiomis aplinkybėmis darbuotojų skaičių ir užtikrinti ilgalaikį veiklos tvarumą“, – sako Petras Jašinskas, „Utenos trikotažo“ generalinis direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius