Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 2,5 tūkstančio eurų įsigiję bendrovę su 18,5 ha sklypu „Vilniaus baldai“ sukėlė klausimų

Viena didžiausių Lietuvoje baldų gamintojų bendrovė „Vilniaus baldai“ statys naują 50 mln. eurų vertės gamyklą Trakų rajone, šalia kelio Vilnius–Druskininkai. Bendrovė įsigijo 18,5 ha sklypą iš savo pagrindinės akcininkės „Invalda privatus kapitalas“.
Gamykla „Narbutas“
Baldų gamykla / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Investuotojų asociacijai kilo klausimų dėl kainos – 2,5 tūkst. eurų. „Vilniaus baldai“ iš didžiausios savo akcininkės „Invalda privatus kapitalas“ už 2,5 tūkst. eurų įsigijo bendrovę „Trenduva“, kuri ir valdo du naujos gamyklos statybai skirtus sklypus Trakų rajone, Guopstų kaime.

„Vilniaus baldai“ turėtų paskelbti tikrąją iš savo akcininkės įsigyto naujos gamyklos statybai skirto 18,5 hektaro sklypų kainą, pareiškė Investuotojų asociacija.

„Akivaizdu, kad tokio dydžio sklypai turėtų kainuoti gerokai daugiau, todėl investuotojai turėtų žinoti, kokio dydžio skolas ir kokiomis sąlygomis „Trenduva“ turi bankui ar buvusiai savo akcininkei, nes sandoris reikšmingai padidins „Vilniaus baldų“ konsoliduotą skolą“, – sakė Investuotojų asociacijos direktorius Tomas Pilipavičius.

Pasak jo, „Vilniaus baldai“ yra viena skaidriausių biržos bendrovių, nuolat mokančių dividendus ir gerbianti smulkiuosius akcininkus. „Tikimės, kad pranešimas bus patikslintas atskleidžiant daugiau informacijos“, – sakė T.Pilipavičius.

„Vilniaus baldai“ Guopstų kaime įsigijo du pramonės ir sandėliavimo bei susisiekimo ir inžinerinių tinklų paskirties žemės sklypus. Pasak įmonės pranešimo, 100 proc. „Trenduvos“ akcijų pirkimo kaina yra teisinga, o pats sandoris atitinka rinką.

„Vilniaus baldų“ audito komiteto nuomone, „Trenduvos“ akcijų įsigijimo sandoris sudaromas rinkos sąlygomis, yra sąžiningas ir pagrįstas „Vilniaus baldų“ ir jos akcininkų, kurie nėra sandorio šalis, atžvilgiu, o „Trenduvos“ akcijų kaina, atsižvelgiant į šios bendrovės finansinius rodiklius, yra vertintina kaip pagrįsta ir teisinga“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Vilniaus baldai“.

„Vilniaus baldai“ balandžio pabaigoje pranešė per artimiausius 3 metus į naują gamyklą investuos 50 mln. eurų, sukurs 100 naujų darbo vietų. Įmonė atnaujins technologijas ir didins gamybą po to, kai su didžiausia jos užsakove – Švedijos baldų prekybos grupe „Ikea“ pasirašė ilgalaikę sutartį. „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus tuomet BNS sakė, kad dalis gamybos linijų iš dabartinės įmonės ir visos darbo vietos bus perkeltos į naują gamyklą.

Dabar „Vilniaus baldai“ veikia dviejose vietose – Savanorių prospekte ir šalia jo Žemuosiuose Paneriuose. „Vilniaus baldų“ pardavimai „Ikea“ sudaro apie 99 proc. visų pardavimų. „Vilniaus baldų“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Vienai didžiausių Lietuvos baldų gamybos bendrovių „Vilniaus baldai“ vadovaus įmonės tiekimo grandinės ir finansų vadovas Jonas Krutinis. Įmonės valdybos sprendimu, naujas pareigas jis eis nuo gegužės 15 dienos.

Dabartinis „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus tęs karjerą kaip vadovo patarėjas, atsakingas už energetiką ir veiklos tvarumą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

„Įmonė pradeda naują, dinamišką vystymosi etapą todėl manome, kad pokyčiai valdyme leis užtikrinti ambicingus plėtros planus – išauginti gamybinį pajėgumą dvigubai. Dėkojame Rimantui Vaitkui už ketverius sėkmingo vadovavimo metus“, – pranešime sakė bendrovės valdybos pirmininkas Vytautas Bučas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius