Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už laišką apie lyčių skirtumus atleistas „Google“ inžinierius padavė kompaniją į teismą dėl diskriminacijos

JAV technologijų milžinės „Google“ inžinierius, kuris buvo atleistas iš darbo po to, kai parašė elektroninį laišką apie lyčių skirtumus, buvusį darbdavį padavė į teismą dėl diskriminacijos.
„Google“ paieškos sistema
„Google“ paieškos sistema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo parašytas laiškas sukėlė pasipiktinimo bangą ir paskatino „Google“ išplatinti paneigimą.

„Google“ vadovas Sundaras Pichai pasmerkė vidiniam naudojimui skirtą inžinieriaus laišką, kuris, jo teigimu, „skatina pavojingų stereotipų apie lytis plitimą“. Dėl susidariusios padėtis kompanijos vadovas net nutraukė savo atostogas, kad pasikalbėtų su darbuotojais.

Dėl tokio laiško buvo atleistas inžinierius Jamesas Damore‘as. Savo laiške inžinierius kritikavo „Google“ vykdomas mentorystės ir įvairovės programas ir kaltino „atskiriant konservatorius“.

Savo laiške jis teigė, kad tik sąžininga diskusija leis spręsti lygybės trūkumo problemą. Pasak jo, moterys „mėgsta dirbti socialinėje ir meno srityse“, o vyrai „linkę rinktis programavimą, nes tam reikia sisteminimo“.

Laiške, kurį paskelbė ir technologijų tinklaraštis „Gizmodo“, taip pat sakoma, kad biologiniai skirtumai tarp vyrų ir moterų yra kalti dėl to, kad „neturime 50 proc. moterų dalies technologijų ir lyderystės srityse“.

Teisininkų firma „Dhillon Law Group“ Santa Klaros, Kalifornijoje, teismui J.Damore‘o ir kitų asmenų, kurie buvo diskriminuojami dėl jų „konservatyvių politinių pažiūrų“, lyties ir rasės, vardu pateikė grupinį ieškinį.

Skunde nurodoma, kad J.Damore‘as ir jo kolegos „buvo atstumti, menkinami ir baudžiami už jų heterodoksines politines pažiūras, o taip pat dėl savo gimimo aplinkybių, susijusių su tuo, kad yra baltieji ir/ar vyrai“.

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad „Google“ naudoja neteisėtas samdymo kvotas, pagal kurias siekia pasamdyti tam tikrą procentinę dalį moterų ir tautinių mažumų atstovų. „Google“ vadovybė metasi į – neteisėtus – kraštutinumus, kad skatintų už darbuotojų samdymą atsakingus vadybininkus atsižvelgti į saugomas kategorijas, kaip rasė ir/ar lytis, vertinant kandidatus, kas kenkia baltiems vyriškos lyties darbuotojams“, – nurodoma dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius