Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

„Russkij plombir“ ir „Stoličnoje“: JAV rinkoje – Lietuvos gamintojų produkcija su rusiškomis etiketėmis

Lietuvos įmonių eksportu į užsienio šalis įprastai džiaugiamės, bet JAV didmenininkės interneto puslapyje išvystos lietuviškos prekės verčia pakelti antakį. „Russkij plombir“, „Stoličnoje Eskimo“, „Russkij kvas“ – tokiais pavadinimais, etiketėmis rusų kalba ir net Kremliaus nuotraukomis papuošti Lietuvos gamintojų ledai ar gira puikuojasi prekių sąraše. Lietuvos įmonės ginasi produktus tiekiančios JAV partneriui pagal specialius užsakymus ir įtakos šių prekių pakuotėms neturinčios.
Lietuvoje gaminamos prekės parduodamos su rusiškomis etiketėmis
Lietuvoje gaminamos prekės, parduodamos su rusiškomis etiketėmis / 15min.lt iliustracija

Ant etikečių – rusiški užrašai

Užėjus į didmenininkės „Bandi Foods“, platinančios rusiškus ir europietiškus maisto produktus JAV rinkoje, internetinį puslapį galima rasti nemažai lietuviškais prekės ženklais pažymėtos produkcijos – „Rokiškio sūrio“, „Krekenavos“, „Kėdainių konservų“, Viči“, „Dauparų žuvies“, „Dadu“, „Zigmo“, „Gubernijos“ ir kitų.

Vis dėlto JAV vartotojams ši įmonė siūlo ne tik Lietuvos rinkoje gerai žinomus gaminius. Šalia jų – rusiškais pavadinimais ir net Maskvos vaizdais papuošta produkcija.

Pavyzdžiui, čia galima įsigyti ledų „Russkij plombir“ (liet. rusiškas plombyras), „Stoličnoje Eskimo“, giros „Russkij kvas“, o nuostabą kelia tai, kad ir šių produktų gamintojai – lietuviškos bendrovės, deklaravusios paramą Rusijos užpultai Ukrainai.

Kaip išsiaiškino 15min, „Russkij plombir“ ledus, ant kurių matomas „Bandi“ prekės ženklas, gamina įmonė „Vikeda“, lietuviams puikiai pažįstama dėl savo „Dadu“ prekės ženklo ledų.

Ekrano nuotr./Parduodami Lietuvoje gaminti produktai su rusiškomis etiketėmis
Ekrano nuotr./Parduodami Lietuvoje gaminti produktai su rusiškomis etiketėmis

„Bandi Foods“ interneto svetainėje randame ir ledų dėžutę, pavadinimu, „Stoličnoje Eskimo“ (liet. sostinės eskimo), kurios pakuotė papuošta Maskvoje esančiu Vasilijaus Palaimintojo soboru.

Ekrano nuotr./Parduodami Lietuvoje gaminti produktai su rusiškomis etiketėmis
Ekrano nuotr./Parduodami Lietuvoje gaminti produktai su rusiškomis etiketėmis

Nurodoma, jog šie ledai irgi pagaminti Lietuvoje, bet ant pakuotės – vėl „Bandi“ ženklas. 15min pavyko išsiaiškinti, kad ir šiuos ledus gamina Lietuvoje veikianti įmonė – tai „ICECO“, mūsų šalyje žinoma kaip „Aurum“ ledų gamintoja.

Tame pačiame puslapyje randame ir „Gubernijos“ girą, kuri amerikiečiams pardavinėjama kirilica užrašytu pavadinimu „Russkij kvas“ (liet. rusiška gira).

15min pasiteiravus, ar tikrai šios prekės yra jų gamybos, visos Lietuvos įmonės tai patvirtino ir pateikė savo paaiškinimus, kodėl ant jų gaminių – rusiška simbolika ir užrašai kirilica.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius