Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 29 /11:26

Uždaromas lankytojų pamėgtas Vilniaus restoranas: kvietė paskutinės vakarienės

„Jurgis ir drakonas“ uždaro vieną iš savo restoranų – visam laikui duris užveria Pylimo g. įsikūrusi šio tinklo maitinimo įstaiga. Apie tai pranešta socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.
Restorano „Jurgis ir drakonas“ atidarymas Kaune
Restoranas „Jurgis ir drakonas“ / Tomo Viršilo nuotr.

„Šiandien paskutinė vakarienė mūsų Pylimo restorane.

Kviečiame apsilankyti ir atsisveikinti. Seniausias mūsų restoranas užveria duris, čia lieka daug prisiminimų, smagių nuotykių, o dabar metas kurti prisiminimus kituose mūsų restoranuose“, – rašoma trečiadienį pasidalintoje žinutėje socialiniame tinkle „Facebook“.

UAB „Burokėlis ir krapas“, kuriai priklauso minėtas tinklas, direktorė Odeta Bložienė 15min teigė, kad sprendimą užverti restorano duris lėmė „recesija, lėtėjanti ekonomika, mažėjantis vartojimas ir padidintas PVM“.

„Kainų didinti mes tiek negalime, todėl reikia trauktis ir mažinti. Išaugusios visos kainos: elektros kaina laikosi aukšta, nes turime fiksuotą tarifą. Padidėjęs minimalus darbo užmokestis. Tas spaudimas dėl visų kaštų augimo ir PVM tiesiog verčia mažintis“, – komentavo O.Bložienė.

Ji pažymėjo, kad šiuo metu sprendimas priimtas tik dėl šio restorano.

„Dabar traukimasis. Vartotojų nuotaikos išties irgi nekokios, susimažina savo išlaidas. Tad reikia adaptuotis. Neaišku, kas toliau bus. Padidėjęs PVM labai reikšmingai pablogino situaciją“, – teigė O.Bložienė.

Restoranų „Jurgis ir drakonas“ tinklas priklauso UAB „Burokėlis ir kvapas“. Šiuo metu jam priklauso trys „Jurgis ir drakonas“ restoranai ir trys „Brooklyn brothers“.

Lengvatinis 9 proc. PVM maitinimo įstaigoms buvo pritaikytas kaip pagalba nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam verslui ir turėjo galioti iki praėjusių metų birželio, tačiau nuspręsta lengvatą pratęsti iki praėjusių metų pabaigos.

Nuo šių metų sausio PVM grąžintas į galiojusį 21 proc.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė tokį Seimo sprendimą įvertino sakydama, kad maitinimo sektoriuje gali nusiristi bankrotų banga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius