-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Užsidirbti galima ir iš musmirių: kilogramas džiovintų – ir po 160 eurų

Nors ruduo jau įpusėjo, grybų sezonas dar nesibaigia. Tiesą sakant, daugelio lietuvių pamėgtas hobis gali tapti itin pelninga veikla – už kilogramą išdžiovintų grybų užsidirbti galima ir 160 eurų. Tiesa, išėjus į mišką, dairytis reikia ne baravykų, o musmirių.
Musmirė
Musmirė / 123RF.com nuotr.

Pastarąjį mėnesį „Skelbiu.lt“ ir „Facebook“ grupėse galima aptikti ne vieną skelbimą apie grybų, o jei tiksliau – musmirių supirkimą. Prekybininkai siūlo supirkti tiek šviežias, tiek džiovintas musmires, o už kilogramą grybų žadamos solidžios sumos.

Skelbimus pamatė ir klaipėdietis Vytautas. 15min vyras pasakojo, kad labiausiai suviliojo idėja papildomai prisidurti prie nedidelės pensijos.

„Buvau girdėjęs jau prieš porą metų iš draugo, kad galima musmires rinkti. Pats nusprendžiau pabandyti šiemet, nes vis tiek pinigai, pensija nedidelė. Važiavau į Žemaitijos miškus, bet nepasisekė. Matyt, sezonas jau baigiasi, vos kelias atradau“, – pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ar bandys kitąmet, pensininkas neslėpė – jei leis sveikata. „Kitais metais reiktų pradėti anksčiau“, – sakė jis.

Ekrano nuotr./Musmirių pardavinėjimas skelbimų portaluose
Ekrano nuotr./Musmirių pardavinėjimas skelbimų portaluose

Tačiau iš skelbimų panašu, kad kitiems grybautojams sekasi geriau. „Skelbiu.lt“ galima rasti ne tik supirkėjų, bet ir pardavėjų skelbimų. Dauguma jų atnaujinti vos prieš kelias dienas ir turi šimtus peržiūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius