Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su „Hitachi“ vadovais

Su darbo vizitu Tokijuje viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį susitiko su Visagino atominės jėgainės konkursą laimėjusios kompanijos „Hitachi“ atstovais.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministras taip pat su Japonijos verslo asociacijos „Keidanren“ Europos reikalų komiteto pirmininku Yoshimitsu Kobayashi ir kitais atstovais aptarė Japonijos investicijų Lietuvoje skatinimo klausimus, Europos Sąjungos ir Japonijos derybų dėl laisvosios prekybos sutarties eigą.

Japonijos verslo atstovai išreiškė dėkingumą Lietuvai už paramą derybų procesui ir patvirtino pasiryžimą konstruktyviam dialogui.

Susitikime su įmonės „Hitachi“ vadovais ministras padėkojo už dalyvavimą naujos branduolinės elektrinės Lietuvoje projekte, kuris gali būti reikšmingas sprendžiant trims Baltijos valstybėms strateginius energetikos klausimus. L.Linkevičius informavo, kad Baltijos ministrų tarybai pavesta išanalizuoti ir pateikti pasiūlymus vyriausybių vadovams dėl atvirų klausimų, susijusių su šiuo projektu.

Ministras taip pat buvo pagrindinis pranešėjas Japonijos diplomatų ir akademinės bendruomenės apskritojo stalo diskusijoje „Lietuva ir Japonija: ilgalaikiai santykiai globaliame pasaulyje“. Diskusijos dalyviai aktyviai domėjosi dvišalių santykių dinamika, įvykiais Rytų kaimynystėje, ypač Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius