Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Andrejevas vadovauja „Biseriui“

Buvęs Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas vadovauja kelių ženklinimo bendrovei „Biseris“.
Vitalijus Andrejevas
Vitalijus Andrejevas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Jis įmonės generalinio direktoriaus pareigose pakeitė „Biseriui“ nuo 2019 metų vadovavusį Nedą Karklių, rodo Registrų centro duomenys.

Apie karjeros pokyčius rugpjūčio pabaigoje BNS patvirtino pats V.Andrejevas. Jis iš Kelių direkcijos atleistas liepos pradžioje. Anksčiau žadėjęs šį sprendimą skųsti teismui, dabar V.Andrejevas sakė to nedarysiąs.

Jis tuomet teigė, kad pasirinkimą lėmė tai, jog „Biseris“ yra inovatyvi įmonė bei perspektyva vystyti veiklą naujose rinkose.

V.Andrejevas pabrėžė, kad jo pasirinkimas vadovauti „Biseriui“ nepažeis Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, pagal kurį jis vienerius metus negalėtų dirbti įmonėje, jeigu pastaruosius vienerius metus tiesiogiai svarstė ar priėmė su jos veikla susijusius sprendimus.

Buvęs Kelių direkcijos vadovas tvirtino, kad pagal įstatymą privalės tik nusišalinti nuo įmonės atstovavimo Kelių direkcijoje, nes pastaruosius metus jis nepriėmė jokių su „Biserio“ veikla susijusių sprendimų, nekontroliavo ir neprižiūrėjo įmonės, neskyrė jai finansavimo, neturėjo su ja jokių turtinių reikalų.

„Biseris“ nuolat dalyvauja Kelių direkcijos skelbiamuose konkursuose, o dėl vieno jų – šiemet skelbto valstybinių kelių ženklinimo visoje Lietuvoje – šiuo metu bylinėjasi teisme.

V.Andrejevas iš Kelių direkcijos vadovo posto atleistas liepos 3-ąją, nukeliant atleidimo datą iki rugpjūčio 31 dienos. Iki tol buvo mokama alga, be to, jam išmokėta dviejų mėnesių išeitinė kompensacija.

„Biseris“ praėjusiais metais pasiekė 11,47 mln. eurų apyvartą - 25,35 proc. didesnę nei 2018-aisiais. Įmonė uždirbo 447 tūkst. eurų grynojo pelno.

Registrų centro duomenimis, „Biserį“ netiesiogiai valdo Tomas Kučinskas, Igoris Čalovas bei Jensas Bjerrisgaardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius