Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen tikisi, kad gyventojai, verslas nesirinks „Vičiūnų grupės“ produkcijos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako besitikinti, kad gyventojai ir verslas nesirinks Rusijoje veiklą tęsiančios ir dėl to į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą Ukrainoje įtrauktos Lietuvos žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos bendrovės „Vičiūnų grupė“ produkcijos.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai garbės nedaro „Vičiūnų grupei“ ir sudaro dviprasmišką įvaizdį dėl Lietuvos pozicijos, nes viena vertus, mes skambame pasaulyje kaip šalis, kuri yra lyderė pagal paramą Ukrainai, (...) tačiau šioje vietoje susidaro visiškai priešingas įspūdis“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

„Verslas, kiekvienas žmogus, einantis apsipirkti, tie, kurie prekiauja produkcija, jie irgi gali priimti sprendimus ir manau, tai paskatins nesirinkti tos produkcijos ir kitaip į ją žiūrėti. Bent jau aš viliuosi, kad tuos įrankius, kuriuos kiekvienas turime savo arsenale ir pasirinkimus padarysime teisingus ir neremsime tų, kurie įtraukti į Ukrainos juoduosius sąrašus“, – pridūrė ji.

Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra praėjusią savaitę paskelbė įtraukusi „Vičiūnų grupę“ į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą, nes ji tęsia veiklą Rusijos rinkoje. Tai reiškia, kad ji patenka ir į pasaulinę „World check“ duomenų bazę, kurioje publikuojami padidintos rizikos asmenys ir organizacijos siekiant padėti identifikuoti bei suvaldyti finansinę ir reputacinę riziką.

„Vičiūnų grupės“ savininkai nuo 2022 metų pavasario, kai Rusija pradėjo invaziją Ukrainoje, teigia bandantys parduoti verslą Kaliningrado srityje, tačiau kol kas nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius