Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų sveikatingumo ir terapijos centrą įkūrusi Deimantė: „Man įvertinimas – kiekvienas vaiko išmoktas judesys“

Vaikų sveikatingumo ir terapijos kineziterapijos centrą „Rehatera“ įkūrusi kineziterapeutė Deimantė Stankeviečienė džiaugiasi tinkamą profesinę kryptį pasirinkusi dar studijų metais. „Kiekvienas vaiko pasiekimas, išmoktas judesys yra mano darbo įvertinimas ir didžiausia padėka“, – tikina moteris. Noras padėti mažyliams įveikti raidos sutrikimus, teikti profesionalias paslaugas po 11 metų darbo šioje srityje Deimantę paskatino įkurti savo vaikų terapijų centrą ir šio sprendimo moteris nesigaili iki šiol.
Deimantė Stankevičienė
Deimantė Stankevičienė / Asmeninio arch. nuotr.

Vaikų pasiekimai – variklis

Vaikų kineziterapija D. Stankevičienę patraukė dar studijų metais. Moteris džiaugiasi, kad pavyko pasirinkti kryptį, dėl kurios niekada nesigailėjo: „Teisingai pasirinkti kryptį medicinoje yra labai svarbu. Darbas su vaikais specifinis, o aš su vaikais bendraudama jaučiuosi gerai. Kiekvienas vaiko pasiekimas, išmoktas judesys yra mano darbo įvertinimas ir didžiausia padėka. Tiesiog džiaugiuosi matydama juos tobulėjant. Tai yra tikras variklis mano darbo kasdienybėje.“

Iki savo verslo įkūrimo Deimantė daugiau kaip dešimtmetį dirbo kineziterapeute Kauno klinikų filiale, Vaikų reabilitacijos ligoninėje „Lopšelis“. Taip pat moteris įgijo patirties dėstytojaudama Lietuvos sporto universitete ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete. „Ši veikla taip pat buvo ne mažiau įdomi ir vertinga. Be patirties valstybiniame sektoriuje, nebūčiau pasiryžusi kurti savo verslo ir savarankiškai priimti sprendimų tokiose jautriose situacijose, su kuriomis susiduriu kasdien. Turėjau galimybę komandoje dirbti su tokiais specialistais kaip psichologas, logoterapeutas, ergoterapeutas, muzikos ir dailės terapeutai.

Kiekvienas specialistas siekia bendro tikslo, bendradarbiaudama komanda sugeba užsiėmimų metu pritaikyti tinkamas sėdėjimo padėtis, parinkti tinkamas metodines ir terapines priemones individualiai kiekvienam pacientui. Tai labai svarbu padedant tiek kūdikiams ir vaikams, kurių raida nežymiai vėluoja, tiek sunkią negalią turintiems pacientams“, apie patirtį kineziterapijos srityje pasakojo pašnekovė.

Pajuto poreikį

Įkurti verslą, kaip pasakoja Deimantė, pastūmėjo paprastas suvokimas, kad rinkai reikia privačių profesionalių vaikų kineziterapijos paslaugų. „Dirbdama vaikų reabilitacijos srityje nuolat susidurdavau su tėvelių klausimu: ką daryti po to, kai baigiasi ligonių kasų apmokami užsiėmimai? Ar yra įstaigų, kur būtų galima jiems priimtinomis sąlygomis toliau lankytis užsiėmimus apmokant savo lėšomis? Situacija tokia, kad Kauno mieste trūksta tokių privačių reabilitacijos klinikų, kuriose būtų galima gauti kokybišką ir visapusišką pagalbą esant vaiko raidos sutrikimui, o valstybės įmonėse dažnai susiduriama su tokia problema, kaip vietų stygius dėl didelio ligonių kasų finansuojamo ligonių srauto“, – apie esamą padėtį kalbėjo pašnekovė.

Pasak kineziterapeutės, dauguma klinikų, net jei ir siūlo kai vaikų reabilitacijos paslaugas, tačiau ne visas kompleksiškai, o tai yra aktualiau tėveliams, auginantiems vaiką, turintį įvairiapusį ar mišrų raidos sutrikimą. „Tad ir kilo idėja įkurti centrą, kuriame galėtų dirbti tik vaikų reabilitacijos specialistai, žinantys ir išmanantys ne tik savo darbą, bet ir turintys patirtį bei žinių dirbti komandoje su kitais specialistais“, – kalbėjo pašnekovė.

Iš pradžių Deimantė kūrė reabilitacijos centrą kartu su kolegėmis – lygiomis teisėmis, tačiau šis verslo modelis nepasitvirtino. Buvo prieita prie išvados, kad vienam žmogui plėtoti centro veiklą būtų kur kas efektyviau, todėl bendru sutarimu Deimantė perėmė visą idėją į savo rankas ir atidarė įmonę.

Vertybė – geri specialistai

Verslo idėjos įgyvendinimas – nuo pirmųjų darbų iki pirmojo paciento – truko 9 mėn. Nors iššūkių, kaip ir kiekvieno verslo pradžioje, buvo, Deimantė svarsto, kad šį kelią pavyko įveikti neblogai: „Nueitą kelią vertinu tik teigiamai. Sunkumai, su kuriais susidūriau, tik užgrūdino ir suteikė patirties būti atsakingai ne tik už pacientą, bet ir už įmonės veikimą bei verslo plėtojimą. Nebuvau susidūrusi su daugeliu situacijų, pradedant nuo patalpų šiam verslui tinkamumo, paskirties keitimo, licencijos teikti tokias paslaugas gavimo, mokestinėmis prievolėmis, papildomu finansavimo ieškojimu, kad pradėčiau teikti paslaugą taip, kaip reikia, o ne taip, kaip leido galimybės.“

Prieš pradėdama ir plėtodama verslą Deimantė pasitelkė viešai prieinamą korespondenciją, verslo konsultavimo įmones, labai daug domėjosi, skaitė ir savarankiškai atliko tam tikrus rinkos tyrimus. Kurdama verslą moteris pasinaudojo ir Europos Sąjungos investicijomis, apie kurias sužinojo skaitydama susijusią literatūrą internete ir verslo konsultavimo įmonėje. Tiek kredito unijos suteikta lengvatinė paskola iš „Verslumo skatinimo fondo 2014-2020, finansuojamo Europos socialinio fondo lėšomis“, tiek darbo užmokesčio kompensavimo priemonė „Subsidijos verslo pradžiai“ tapo rimta paskata judėti pirmyn.

Baimės įžengti į nemenką konkurencinę aplinką, pasak pašnekovės, nebuvo. „Ko gero, tikėjau idėjos unikalumu. Vaikų reabilitacijoje esu ne naujokė. Susikaupė idėjos, kurias tereikia įgyvendinti. Kodėl šiandien galime plačiai rinktis privatų stomatologą, bet neturime galimybės rinktis privačių profesionalių vaikų raidos specialistų? Nuoširdus darbas su vaiku ir šeima, racionalumas verslo kasdienybėje, tikiu, padės sėkmingai plėtoti šias idėjas“, – atviravo moteris.

Ko gero, tikėjau idėjos unikalumu. Vaikų reabilitacijoje esu ne naujokė.

Vis dėlto didžiausiu iššūkiu profesionali kineziterapeutė įvardija ne „techninius“ dalykus, o tinkamų specialistų paiešką. „Sunkiausia Lietuvoje, kuriant tokį verslą, man vis dar yra specialistų paieška. Daugelis šios srities profesionalų, kuriuos norėčiau matyti savo komandoje, nesiryžta dirbti privačiai. Gal taip yra todėl, kad privatus darbas vaikų reabilitacijoje yra pakankamai neapibrėžtas. Kelia daug abejonių ir baimių, kad nebus pakankamo srauto pacientų galinčių mokėti už paslaugasSudaromas įspūdis, kad yra teikiama pakankamai valstybės finansuojamų paslaugų. Tačiau patirtis rodo, kad yra daug tėvelių, norinčių, galinčių ir neprieštaraujančių savo lėšomis mokėti už kokybiškas paslaugas jiems tinkamu laiku, malonioje, jaukioje aplinkoje, kur bus skirta pakankamai laiko ir dėmesio tiek vaikui, tiek patiems tėveliams“, – kalbėjo „Rehatera“ vadovė.

Deimantė labai džiaugiasi tuo, kad suburti puikią komandą vis tik pavyko: „Džiaugiuosi savo komandoje turėdama specialistus, kuriems, reikalui esant, galiu nukreipti tėvelius pagalbos ir kartu įveikti iškilusius sunkumus. Ne visi specialistai mūsų centre šiuo metu tiesiogiai konsultuoja tėvelius, tačiau yra galimybė konsultuotis internetu.“

Šiuo metu, pasakoja moteris, centro veikla įsisuko taip, kad vos spėja suktis darbuose. „Matau pateisintus pacientų ir tėvelių lūkesčius, o tai neabejotinai veda link plėtros. Tikslas išlieka toliau rinkti profesionalus į vieną vietą, suteikti progą kolegoms mėgautis savo atliekamu darbu. Esamos patalpos pritaikytos surinkti didesnį srautą pacientų, kuriems reikalinga įvairiapusė pagalba, o tėveliams parama auginant vaikučius nuo nežymaus motorinės ar pažintinės raidos vėlavimo iki žymių sutrikimų“, – pasakojo Deimantė.

Moteris nuolat iš studentų ar dėstytojų sulaukia siūlymų bendradarbiauti, kuo taip pat labai džiaugiasi. Ateityje, tikina pašnekovė, norėtų sudaryti sąlygas sėkmingam bendradarbiavimui ruošiant naujus vaikų reabilitacijos specialistus. Centras dalyvauja sutrikusios raidos vaikų vasaros užimtumo stovyklose ir kartais organizuoja tėveliams pažintinius seminarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius