-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Baltijos laivų statykla atgaus akcizą už degalus, nutarė teismas

Estijos koncerno „BLRT Grupp“ netiesiogiai valdoma Vakarų Baltijos laivų statykla atgaus akcizą, sumokėtą už 2013 metais pastatytam laivui patiektus degalus, galutinai nutarė teismas.
Naujasis keltas, pastatytas Klaipėdoje, jau nuleistas į vandenį.
Naujasis keltas, pastatytas Klaipėdoje, jau nuleistas į vandenį. / „Vakarų Baltijos laivų statyklos“ nuotr.

Europos Sąjungos (ES) Teisingumo Teismui liepos viduryje pareiškus nuomonę, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) spalio 5 dieną galutinai nutarė, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) bendrovei turės grąžinti 24,3 tūkst. eurų akcizą už laivų degalus.

Statykla 2013-ųjų birželį neįvardijamai Estijos bendrovei perdavė jos užsakymu pastatytą krovininį laivą, įskaitant ir 73 tūkst. litrų per jo bandymus nesunaudotų degalų. Laivas iš Klaipėdos uosto be krovinio nuplaukė į Vokietijos Štralzundo uostą – ten į jį pakrautas komercinis krovinys buvo nugabentas į Santanderio uostą Ispanijoje.

2013 metų liepą statykla paprašė VMI grąžinti akcizą už degalus, išgabentus iš Lietuvos, tačiau prašymas buvo atmestas. Tokį sprendimą VMI motyvavo tuo, kad statykla tinkamai nesurašė apskaitos dokumentų bei neturėjo leidimo tiekti degalus laivams.

Ginčui persikėlus į teismus, LVAT išaiškinimo kreipėsi į ES Teisingumo Teismą, kuris pažymėjo, kad laivo plaukimą iš Klaipėdos į Štralzundo uostą reikia laikyti navigacijos operacija, o akcizo grąžinimas neprieštarauja ES direktyvai, kuria laivų navigacijai bendrijos vandenyse komerciniais tikslais naudojami degalai yra atleidžiami nuo akcizo mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius