Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vakarų bankai iš dalies palieka Rusiją, ieško būdų uždaryti verslą Ukrainoje

Vakarų bankai mažina verslo apimtį Rusijoje ir ieško būdų pasitraukti iš Ukrainos, praneša gazeta.ru. Situacija Rusijos rinkoje šiuo metu yra ypač nepalanki: rizikos auga, pajamos krenta, teigia tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“. Tačiau Rusijos bankinis sektorius Vakarams yra svarbus, todėl verslo susitraukimas ten veikiausiai yra laikinas.
"Raiffeisen" Rusijoje
„Raiffeisen“ Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepalanki padėtis Ukrainoje ir Rusijoje gali lemti, kad Vakarų bankų padaliniai ir kiti užsienio bankai ieškos galimybių pasitraukti iš Rusijos rinkos ir gerokai sumažinti veiklos apimtis Rusijoje. 

Analitikai mano, kad Rusijos bankiniam sektoriui prireiks kelerių metų atsitiesti.

Sunkus pasitraukimas iš Ukrainos

Pasitraukimas iš Ukrainos rinkos gali būti sunkus – analitikai abejoja, kad bankams lengvai pavyks parduoti savo turtą Ukrainoje. 

S&P analitikų teigimu, šalies bankrotas lemtų likvidumo sumažėjimą bankiniame sektoriuje, o panika rinkoje lemtų tolesnį indėlių atsitraukimą iš bankų. Tai neigiamai paveiktų Ukrainoje dirbančius bankus.

Rusai moka už karą Ukrainoje

Kalbėdami apie Rusijos bankinį sektorių, ekspertai pabrėžia, kad jis kenčia nuo 2014 metais prasidėjusio ekonominio nuosmukio.

Analitikai prognozuoja itin žemą Rusijos ūkio augimą 2015-2018 metais – vos po 0,5 proc. per metus.

Spaudimas Rusijoje veikiantiems bankams padidėjo ir dėl geopolinės įtampos, ekonominių sankcijų, investuotojų pasitikėjimo Rusijos ekonomika ir rubliu sumažėjimo.

Spaudimas Rusijoje veikiantiems bankams padidėjo ir dėl geopolinės įtampos, ekonominių sankcijų, investuotojų pasitikėjimo Rusijos ekonomika ir rubliu sumažėjimo.

„Keli užsienio bankai pranešė apie dalinį pasitraukimą iš Rusijos, įskaitant „Raiffeisen“ ir „Nordea“, – sakė kredito reitingų agentūros atstovas Aleksanadras Poliotovas.

Tokį sprendimą, pasak jo, lėmė dėl geopolitinės įtampos pablogėjusi šalies ekonomikos situacija.

Pasak jo, užsienio bankai gali iš dalies pasitraukti iš Rusijos, tačiau visiškai verslo šioje valstybėje nenutrauks, verslo plėtrai palauks palankesnės rinkos situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius