Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų laivų gamyklos vadovas: „BLRT Grupp“ konservatyvi finansų politika turi būti tęsiama

Estijos koncerno „BLRT Grupp“ valdomos Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika teigia, kad koncerno vykdoma konservatyvi finansinė ir dividendų mokėjimo politika turi būti tęsiama.
Vakarų laivų gamykla
Vakarų laivų gamykla / BFL/Algirdo Kubaičio
Temos: 1 Politika

„Šiai įmonių grupei ji yra subalansuotos veiklos ir plėtros garantija, nes leidžia įveikti finansinius sunkumus ir nuolat investuoti. Esant dabartinei situacijai, kai rinkos, kuriose dirbame, išgyvena sunkmetį, dividendų mokėjimas ne tik atimtų iš mūsų šią paramą, bet ir keltų bankroto grėsmę gamyklai“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė A.Šileika.

Estijos Harju apygardos teismas, nagrinėjantis „BLRT Grupp“ akcininko Michailo Gnidino 1,6 mln. eurų vertės ieškinį, pernai gruodžio pabaigoje areštavo 12 proc. visuotinio akcininkų susirinkimo balsų atitinkančias „BLRT Grupp“ akcijas, kurios priklauso Bermanų šeimos valdomoms bendrovėms „Ferriol“ ir „Algaves“.

M.Gnidinas teisme siekiaanuliuoti „BLRT Grupp“ visuotiniame akcininkų susirinkime priimtą sprendimą neišmokėti dividendų arba kompensuoti dėl šio sprendimo mažųjų akcininkų patirtą žalą. „BLRT Grupp“ teigia, kad smulkiojo akcininko reikalavimai yra piktybiški ir prieštarauja galiojantiems teisiniams aktams, todėl tikisi, jog teismas jų nepatenkins.

„BLRT Grupp“ valdo 99,33 proc. Baltijos laivų statyklos akcijų ir 96,82 proc. Vakarų laivų gamyklos akcijų paketus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius