Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų medienos grupės pardavimai viršijo pusę milijardo litų

Šešios medienos perdirbimo įmonės, priklausančios UAB „Vakarų medienos grupė“ (VMG) holdingui, 2013 metais pasiekė bendrą 515,3 mln. litų apyvartą. Per praėjusius metus VMG pardavimai išaugo 29 procentais, o lyginant su 2011 metais – net 62 procentais.
„Malkų įlankos terminalas“ nuo šiol galės priimti daugiau grūdų
Mediena / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Didžiausią įtaką apyvartos didėjimui turėjo naujausias VMG gamybos padalinys „VMG Industry“, esantis Mogiliove (Baltarusija). Tik praėjusių metų vasarą oficialiai pradėjęs veiklą vienas iš didžiausių ir moderniausių medienos perdirbimo ir baldų gamybos kompleksų Rytų Europoje  –  „VMG Industry“ – pagamino produkcijos už 69 mln. litų. Planuojama, jog 2014 metais „VMG Industry“ priartės prie projektinių pajėgumų ir padidins metinę apyvartą iki  207 mln. litų.

Ženklų pardavimų augimą praėjusiais metais fiksavo ir kitos VMG įmonės, iš  medienos gaminančios plokštes, baldus bei jų detales. UAB „Klaipėdos  mediena“ 2013 m. viršijo 269 mln. litų pardavimus, o šiemet planuoja  pasiekti 300 mln. litų apyvartą. Iš daugiasluoksnės faneros baldų detales  gaminanti UAB „Sakuona“ pernai investavo į gamybos plėtrą ir padidino  pardavimus 16 procentų iki 105 mln. litų.   

VMG valdo dar tris įmones, teikiančias aptarnavimo paslaugas pagrindinėms  gamybos bendrovėms. VMG įmonėse dirba virš 2000 darbuotojų. 

2014 metais VMG planuoja pasiekti 718 mln. litų apyvartą, o 2015 metais  pagaminti ir realizuoti produkcijos už 1 milijardą litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius