Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valiutos pasikeitimas Lietuvoje kiekvienai įmonei kainuos dar nuo 5 iki 27 eurų

Akcinės bendrovės (AB) ir uždarosios akcinės bendrovės (UAB) privalo iki kitų metų pabaigos pakeisti įstatus – akcinį kapitalą nurodyti jau nebe litais, o eurais. Paprastai įstatų keitimas kainuoja beveik 30 eurų, tačiau būtent dėl euro įvedimo juos keičiančios įmonės (UAB) mokės mažiau – 5 eurus.
Lietuvos pašto bendrovės vadovė Lina Minderienė ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius apžvelgė eurų keitimo klausimus.
Valiutos pasikeitimas Lietuvoje įmonėms kainuos dar nuo 5 iki 27 eurų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visos AB ir UAB, kurios Lietuvoje buvo įsteigtos iki 2015 metų sausio pirmosios, per dvejus metus privalo pakeisti įstatus – akcijų nominalią vertę ir įstatinio kapitalo dydį nurodyti jau nebe litais, o eurais.

Dėl to kai kurie verslininkai sunerimo, mat įstatų keitimas nėra nemokamas. Kaip 15min.lt informavo „Registrų centras“, įprastai įstatų įregistravimas Registrų centre kainuoja 26,65 euro (92 Lt).

Tačiau UAB vietoje 26,65 euro už įstatų keitimą pakaks sumokėti 5 eurus. Nuolaida taikoma tuo atveju, jeigu įstatai keičiami dėl euro įvedimo, ir tai yra daroma elektroniniu būdu.

Tuo metu akcinėms bendrovės nuolaida negalioja, nes įstatų registruoti internetu jos negali.

Akcinių bendrovių įstatymo pakeitimais nustatyti minimalūs įstatinio kapitalo dydžiai eurais: AB – 40 tūkst. eurų, UAB – 2,5 tūkst. eurų. Akcijų nominali vertė išreiškiama eurais euro centų tikslumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius