-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybė ieško pagalbos verslui fondo vadovo: mokės bent 6 tūkst., bet apie siūlomą algą kurį laiką tylėjo

Lietuvos bankas per privačią personalo atrankos įmonę „AIMS International Lietuva“ praėjusią savaitę paskelbė atranką į Pagalbos verslui fondą valdysiančios bendrovės vadovo, valdybos bei stebėtojų tarybos narių pareigas. Darbo kodeksas numato prievolę darbdaviams skelbime nurodyti siūlomą darbo užmokestį, bet šįkart to padaryta nebuvo. Galiausiai klaida buvo ištaisyta paskelbus fondo vadovui siūlomą atlyginimą – jis sieks ne mažiau 6 tūkst. eurų „ant popieriaus“.
Grynieji eurai
Pinigai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Atranka buvo paskelbta praėjusį penktadienį. Skelbimu be siūlomos algos buvo pasidalinęs ir Lietuvos bankas.

Klaida buvo ištaisyta ekonomistui Justui Mundeikiui kreipusis į Valstybinę darbo inspekciją dėl galbūt pažeisto Darbo kodekso, nuo pernai numatančio prievolę darbdaviams nurodyti darbo skelbimuose siūlomo atlygio dydį ar intervalą.

„Šiame skelbime nėra nurodytas siūlomas bruto darbo užmokestis ir taip yra pažeidžiamas Lietuvos Respublikos Darbo kodeksas. Skelbime nurodoma, jog juo dalinasi Lietuvos Respublikos institucijos. Tad ir šios institucijos dalinasi Lietuvos Respublikos Darbo kodekso neatitinkančiu darbo skelbimu“, – žiniasklaidai adresuotame laiške teigė J.Mundeikis.

„AIMS International Lietuva“ paaiškino, kad privalėjo nurodyti tik įmonės generalinio direktoriaus atlyginimą, nes su juo vienu sudaroma darbo sutartis.

Atnaujintame darbo skelbime numatyta, kad numatomas bazinis agentūros vadovo darbo užmokestis siekia 6000 – 8000 eurų, neatskaičius mokesčių, taip pat kintama dalis.

„Su Generaliniu direktoriumi būtų sudaroma darbo sutartis, tad Jūsų nurodyta nuostata taikytina, tačiau per neapsižiūrėjimą ji nebuvo realizuota skelbime. Dėl to atsiprašome ir informuojame, jog tik gavus Jūsų pranešimą „AIMS International“ Lietuva išėmė informaciją apie kandidatams į Generalinio direktoriaus vietą keliamus reikalavimus“, – teigiama J.Mundeikiui persiųstame personalo atrankos įmonės atsakyme, kuriuo ši taip pat pasidalino su žiniasklaida.

„Vakar UAB „AIMS International Lietuva“ jau patikslino reikalavimus kandidatams į Generalinio direktoriaus poziciją, įtraukdama ir galimus darbo užmokesčio rėžius“, – rašoma atsakyme.

Pagalbos verslui fondas kuriamas paremti įmonėms, nukentėjusioms per naujojo koronaviruso protrūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius