Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

VCUP naujienos – atnaujintos kavinės ir apmokestinta automobilių stovėjimo aikštelė

Sostinės centre įsikūręs prekybos centras „Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė“ (VCUP) šį rudenį pasitinka su keliomis naujienomis. Svarbiausios jų: nuo rugsėjo mėnesio apmokestinta miestiečių ir miesto svečių pamėgta stovėjimo aikštelė, o prieš kelias dienas duris atvėrė gerokai praplėsta kavinė, iš kurios terasos atsiveria miesto panorama. Pasak prekybos centro atstovų, pokyčiai yra strategiškai apgalvoti ir turėtų prisidėti prie kasmet kylančios apyvartos – lyginant šių metų ir 2014 m. to paties laikotarpio apyvartą, šiais metais ji augo apie 20 proc.
Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė
Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė / VCUP nuotr.

„Šiais metais, atsižvelgiant į tai, jog keitėsi valiuta, itin džiugina 10 proc. išaugęs pirkėjų srautas, o kartu su juo ir parduotuvių apyvarta. Taip pat didėjo ir restoranų bei kavinių apyvarta – lyginant su 2014 m., ji išaugo 25 proc.“, – teigė VCUP vadovė Ona Nevinskienė.

Bene svarbiausias miestiečiams pasikeitimas VCUP – apmokestinta automobilių stovėjimo aikštelė: šiuo metu automobilio parkavimas aikštelėje 2 valandas yra nemokamas, tačiau viršijus jas, už 1 valandą taikomas 1 Eur mokestis.

Šiuo metu automobilio parkavimas aikštelėje 2 valandas yra nemokamas.

„Prekybos centras yra verslo centrų apsuptyje, miesto centre, todėl parkavimo aikštelėje dažnai  automobilius visai dienai palieka netoliese įsikūrusių biurų darbuotojai. Atvykę pirkėjai tiesiog nerasdavo vietos, kur pastatyti automobilį. Miestui didinant apmokamų gatvių skaičių, priėmėme sprendimą, kad vienintelė išeitis, leidžianti mūsų pirkėjui surasti parkavimo vietą ir laisvai patekti į prekybos centrą, yra aikštelės apmokestinimas“, – teigia O. Nevinskienė.

Pasak prekybos centro vadovės, nepasitenkinimo skambučių teko sulaukti iš aplinkinių biurų darbuotojų, o pirkėjai atsiliepia tik teigiamai, nes pagaliau lengviau randa vietą automobiliui. Artimiausią mėnesį situacija dar bus stebima ir iškilus lankstesnių parkavimo taisyklių poreikiui, naujoji sistema bus koreguojama.  

Prekybos ir pramogų centras VCUP atidarytas 1974 m.

Dar vienas pokytis – 100 kv. m praplėsta kavinė „Vero cafe“. Pagrindinės priežastys, paskatinusios kavinės plėtrą – padidėjęs klientų srautas, o kartu su juo ir didesnis sėdimų vietų poreikis.

O.Nevinskienė pasakoja, kad jau seniai buvo nuspręsta išnaudoti 3 aukšto terasą, todėl po neilgos rekonstrukcijos, atvėrus dalį 3 aukšto pastato fasado ir pakeitus jį langais, vilniečiai turi dar vieną vietą su miesto panorama.

Prekybos ir pramogų centras VCUP atidarytas 1974 m. Prekybos centre veikia daugiau nei 160 parduotuvių ir paslaugų vietų, daugiau nei 10 kavinių bei restoranų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje