Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuela perėmė veiklą nutraukusios „Kellogg“ vietos įmonės kontrolę

JAV sausų pusryčių gamintojos „Kellogg“ patronuojamajai įmonei Venesueloje nutraukus veiklą, šios Lotynų Amerikos šalies vyriausybė perėmė jos kontrolę, paskelbė prezidentas Nicolas Maduro.
„Kellogg“ atidarė pirmąją sausų pusryčių kavinę Niujorke
„Kellogg“ atidarė pirmąją sausų pusryčių kavinę Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot jo, „Kellogg“ paskelbus, kad jos patronuojamoji įmonė Venesueloje nutraukia veiklą, ji buvo „perduota darbininkams“, kad būtų tęsiama gamyba.

Prieš tai JAV sausų pusryčių milžinė paskelbė pranešimą, kuriame paaiškino, kad veiklą Venesueloje nutraukia dėl ekonominės krizės šioje šalyje.

„Dabartinis ekonominės ir socialinės padėties šalyje pablogėjimas įmonę paskatino nutraukti veiklą“, – pareiškė „Kellogg“.

Į darbą atėję Marakajaus mieste esančios gamyklos darbuotojai rado ant vartų pakabintą skelbimą, kuriame buvo pranešta, kad gamykla uždaryta.

„Ką padarė revoliucinė vyriausybė? Darbo ministras ir ekonomikos ministras tučtuojau atvyko, atidarė įmonę ir perdavė ją darbininkams. Taigi įmonė tęsia gamybą...“, – pareiškė N.Maduro, kuris tikisi laimėti sekmadienį įvyksiančius prezidento rinkimus.

Vyriausybė jau yra perėmusi kitų iš šalies pasitraukusių įmonių gamyklas.

Savo gamyklas Venesueloje pastaraisiais metais, be kita ko, uždarė JAV įmonės „Kimberly-Clark“, „General Motors“ ir „Clorox“.

Iš šalies pasitraukė ir Brazilijos „Suramericana de Soplados“, kuri „Ford Motors“ ir „Chrysler“ automobilių gamykloms Venesueloje tiekė degalų bakus.

O kai kurios įmonės, kaip antai „Coca-Cola“ ir „Colgate“ laikinai sustabdė savo veiklą Venesueloje arba gerokai sumažino jos mastą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius