-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas ruošiasi dėl „NordBalt“ remonto išaugsiančiom elektros kainom

Pigiausią rinkoje Švedišką elektrą į Lietuvą atnešanti jungtis „NordBalt“ šią vasarą bus remontuojama, tad rinkos kaina elektrą perkančiam verslui teks dorotis su ilgiausiu aukštesnių elektros kainų laikotarpiu nuo jungties veiklos pradžios, rašo „Verslo žinios“.
„Nordbalt“ elektros jungtis
„Nordbalt“ elektros jungtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„NordBalt“ remontas turėtų gąsdinti. Kai jungtis sugenda, kainos koreguojasi – ir gana reikšmingai. Be to, tai palyginti ilgas laikotarpis. Bent jau mus „Litgrid“ informavo, kad tai yra optimistinis planas. Jie stengsis tai padaryti pagal grafiką, tačiau visuomet yra gamtinės sąlygos ir kiti veiksniai, dėl kurių remontas gali užtrukti“, – sako elektros tiekimo bendrovės „Enerty“ Žygimantas Stankevičius vadovas.

Elektros linija bus remontuojama nuo šių metų liepos 30 iki spalio 10 dienos. Tai bus ilgiausias laikotarpis be jungties nuo pat jos komercinės veiklos pradžios 2016 metų vasarį. Iki tol ilgiausias suplanuotas „NordBalt“ remontas vyko 2016 metų pabaigoje, kai jungtis neveikė beveik dvi savaites. Rytdienos elektros sandorių kaina „Nord Pool“ elektros biržoje tuo laikotarpiu išaugo nuo 38,2 eurų už megavatvalandę (MWh) prieš remontą iki 53,2 eurų už MWh piko jo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius